bezár
 

színház

2024. 02. 11.
Pályázatot hirdet tavaszra a Rakpart3
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályázatot hirdet tavaszra a Rakpart3 A Szkéné Színház ifjúsági- és közösségi műhelye az ötödik évadát kezdte meg 2023 szeptemberében. A Szivák-Tóth Viktor, Szemerédi Fanni és Hodászi Ádám alapította Rakpart3 a második félévet térítésmentes színház- és drámapedagógiai programokra szóló pályázattal indítja.

Az ötvenhárom éves Szkéné Színházban számos díjazott produkciót játszanak a befogadott független társulatok a BME második emeletén. A hazai és külföldi kortárs szerzők művein túl izgalmas formanyelven megszólaló klasszikus műveket is láthatnak az ideérkezők. A sokszínű repertoár tizenkét előadásához középiskolai osztályok ingyenesen igényelhetnek előkészítő és feldolgozó színházpedagógiai foglalkozásokat.

Szkéné színház

A Rakpart3 hatodikos általános iskolásoktól az érettségizőkig minden korosztály számára tud ajánlani olyan előadást, ami az adott közösség számára fontos kérdéseket tárgyal. Egyeztetve az ifjúsági műhely drámatanáraival, a pedagógusoknak lehetőségük van a diákok igényeinek, korábbi színházélményeinek leginkább megfelelő előadást megtalálni.

A teljesség igénye nélkül említhető, hogy a Forte Társulat absztrakt színházi, fizikai színházi nyelven megszólaló repteorján olyan klasszikus szerzők műveiből készült előadások szerepelnek, mint Ady Endre, Arany János vagy Dosztojevszkij. A kortárs magyar alkotók közül Tasnádi István drámáit a Nézőművészeti Kft, Székely Csaba szövegeit a Füge Produkció és a Vádli Alkalmi Színházi Társulás, Háy János írásait az Ördögkatlan Produkció és a Nézőművészeti Kft. színpadi adaptációiban láthatják az érdeklődők.

Az előadás-megtekintéshez kapcsolódó, térítésmentesen igényelhető foglalkozásokról itt olvashat.

A pályázat menetéről itt található további információ.

A diákkedvezmény révén a Szkéné Színházban továbbra is 3000-3700 Ft között válthatnak jegyet az általános- és középiskolások.

A fenti pályázat keretében két, színházlátogatáshoz nem kapcsolódó foglalkozást is kínál a Rakpart3 térítésmentesen. A Közösségi tréning játékai a csapaton belüli együttműködést, a társ- és önismeretet erősítik, valamint a kreativitás és önkifejezés fejlesztésére kínálnak lehetőséget. A Megtartom? című drámaóra az önálló döntésről szól. A résztvevők Soma és Réka történetén keresztül vizsgálhatják ennek fokozatait, következményeit. E két program egyben bevezetésül szolgálhat egy-egy osztályközösség számára egy későbbi színházpedagógiai programon való részvételhez.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban

Más művészeti ágakról

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés