bezár
 

film

2024. 02. 20.
Idén is van Némafilmhez filmzenét! pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is van Némafilmhez filmzenét! pályázat Idén is meghirdeti Némafilmhez filmzenét! című pályázatát a Művészetek Völgye és a Nemzeti Filmintézet.

Az immár ötödször kiírt pályázat arra invitálja a zeneszerzőket, hogy engedjék el fantáziájukat és régi magyar némafilmekhez alkossanak kísérő zenét - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Idén két magyar némafilm négyperces részleteihez írt zeneművel lehet jelentkezni a pályázatra. A két kiválasztott mű egyaránt dráma, a Simon Judit 1915-ben, A Pál-utcai fiúk 1924-ben készült. A részletekhez készülő zenéknek szorosan követniük kell a cselekményt, azt aláfestve, hangsúlyozva.

A szakmai zsűri filmenként kettő, azaz összesen négy alkotást juttat tovább a döntőbe. A kiválasztott zeneszerzők lehetőséget kapnak arra, hogy a teljes film zenéjét megalkossák és filmvetítéssel egybekötve, élőben mutassák be művüket a 33. Művészetek Völgyében, július 19. és 28. között.

A közleményben kiemelték: a Művészetek Völgye idén kibővíti a pályázók körét az EU-tagállamok zeneszerzőire, így az unió teljes területéről várnak pályázatokat. A fellépési lehetőségen túl az első két helyezett pénzjutalmat kap, továbbá a legjobbnak ítélt alkotás szerzőjétől a Nemzeti Filmintézet megvásárolja a művek jogát és az általa megírt zenével kerül fel a film a Filmio felületére.

A filmeket négyfős szakértői zsűri bírálja el, a grémiumban Kurutz Márton, a Nemzeti Filmintézet gyűjteményi és kutatási menedzsere, Pacsay Attila zeneszerző, Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző, valamint Zsoldos Dávid, a Papageno alapítója szerepel.

A pályázati felhívás elérhető a Művészetek Völgye honlapjáról. A pályaműveket április 12. éjfélig várják.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről

Más művészeti ágakról

Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés