bezár
 

film

2024. 02. 20.
Elindult a jelentkezés a 7. Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a jelentkezés a 7. Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre Elindult a jelentkezés a 7. Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre, amelyre március 30-ig ingyenesen, ezt követően 20 ezer forintért lehet nevezni július 30-ig.

Az egyik legrangosabb hazai operatőr találkozó megmérettetésére diákfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, tévéfilm, játékfilm és természetfilm kategóriákban nevezhetnek tavalyi évben bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban

Mint írják, a diákfilm kategória versenyzői idén is elnyerhetik a Sparks Kft. - Panavision filmes kameracsomag különdíját, amelyet 2005-ben Zsigmond Vilmos alapított. A novemberi eseményen hosszú idő után újra átadják az Aranyszem fődíjat is az év legjobb operatőrének.

Novák Emil és Romwalter Béla, a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny alapítói 2018-ban nevezték el a Novák Emil által 20 éve alapított Aranyszem Fesztivált a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira, és díjazza a kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar operatőröket - áll a közleményben.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
irodalom

A Gyász, hagyaték és túlélet József Attilánál alcímet viselő könyv a Kortárs Kiadó gondozásában látott napvilágot


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés