bezár
 

film

2024. 02. 21.
Filmvetítések Alekszej Navalnij emlékére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az orosz ellenzéki politikus emlékének tiszteletére beszélgetéssel egybekötött vetítést szervez a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, amelyen a Navalnij című film lesz látható.

Az eseményt 2024. február 22-én, csütörtökön 18 órakor tartják a Cinema City Mammut I. mozi 6. termében. Jegyek a Cinema City online felületén vagy személyesen a Cinema City Mammut moziban vásárolhatók február 19. hétfőtől. A rendezvény vendégei Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő és Németh András újságíró lesznek.

A nagy érdeklődésre való tekintettel további vetítések lesznek a Bem Moziban február 26-án, hétfőn 18:00-kor és 20:30-kor, továbbá február 29-én, 18 órakor a szombathelyi Agora Savaria Filmszínházban is vetítést tartanak a BIDF szervezői.

A Navalnij című dokumentumfilmet ezelőtt 2022 márciusában, az Ukrajna elleni orosz támadás után vetítették a BIDF keretében. A film az egykori orosz ellenzéki politikus 2020-ban történt megmérgezését mutatja be, és azt, ahogy az áldozat próbálja kideríteni, ki áll az ellene elkövetett merénylet mögött.

Alekszej Navalnij 2024. február 16-án hunyt el egy szibériai büntetőtelepen, halálának körülményei tisztázatlanok. A szervezők e megemlékezés keretében tartott beszélgetéssel és vetítéssorozattal fejezik ki tiltakozásukat az erőszak, az elnyomás és a diktatúra ellen.

Forrás: BIDF

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés