bezár
 

irodalom

2024. 03. 04.
Megújult a Janikovszky Éva Történetmesélő Pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megújult a Janikovszky Éva Történetmesélő Pályázat A hagyományos mesék mellett már képregényekkel, stop motion kisfilmekkel és könyvajánló videókkal is lehet indulni április 12-ig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Kiadó pályázatán.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Könyvkiadó 19. alkalommal, megújítva hirdeti meg a Janikovszky Éva Történetmesélő Pályázatot, amelyre tavaly több, mint 700 nevezés érkezett.

A tájékoztatás szerint hagyományos meseírás kategóriában a 7-9 éves, a 10-13 éves és 14-16 éves korosztály nevezhet. Minden jelentkező egy, maximum 15 ezer karakter terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be. Vizuális történetmesélés kategóriában legfeljebb 16 éves korig, egyénileg vagy csoportosan (maximum 3 fő) lehet jelentkezni. Valamint 6-24 kockából álló képregénnyel, egy 30-120 másodperc hosszú stop motion kisfilmmel, vagy egy 30-120 másodperc hosszú könyvtrailer videó benyújtásával is lehet nevezni. Egyik kategóriában sincs tematikai megkötés.

Pályázni magyarországi és határon túli településekről egyaránt lehet. Az elkészült meséket, történeteket vagy vizuális munkákat a janikovszky@fszek.hu e-mail címre várják.

A pályázat beküldési határideje április 12. éjfél.

A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri értékeli. Az ünnepélyes díjátadóra május 31-én a FSZEK Központi Könyvtárának otthont adó budapesti Wenckheim Palotában kerül majd sor.

A XIX. Janikovszky Éva Történetíró Pályázat védnökei Janikovszky János, a pályázatot támogató Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és Kovácsné Koreny Ágnes, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

A pályázattal kapcsolatos további részletek a www.fszek.hu honlapon olvashatók.

Kép forrása: Móra Könyvkiadó

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés