bezár
 

zene

2024. 04. 01.
A török Trió Patara zenekar koncertje
A Hagyományok Házában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A török Trió Patara zenekar koncertje A Trió Patara nevű török zenekar ad koncertet április 17-én a Hagyományok Házában, repertoárja különböző korszakok és stílusok egyetemes zenéjének széles skálájából áll - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

"Három nő szívből jövő békekívánsága Patarából a világnak" - ez a mottója a 2020-ban, a koronavírus-világjárvány kitörésekor megalakult Trio Patara zenekarnak, amely eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy a zene gyógyító és egyesítő erejével hozzájáruljon az emberiség jóllétéhez a kihívásokkal teli időszakban, missziójukat pedig a mai napig tovább folytatják - olvasható a közleményben.

A török együttes tagja Lelya Bayramogullari fuvolaművész, az Antalya Állami Szimfonikus Zenekar és a Sankyo Fuvolaegyüttes tagja, Aslihan Güngör hárfaművész, az Antalya Állami Szimfonikus Zenekar és a Borusan Isztambuli Filharmonikus Zenekar tagja, valamint Simge Büyükedes, az egyik legnépszerűbb szoprán énekes, a Mersin Állami Opera és Balett tagja.

Első CD-jük Patara'ya Armagan (Ajándék Patarának) címmel a török Kulturális és Turisztikai Minisztérium Képzőművészeti Főigazgatóságának támogatásával 2020 decemberében jelent meg.

Az előadás a Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium és a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetségének közös szervezésében, a magyar-török kulturális évad keretében valósul meg.

Kép forrása: a Trió Patara Spotify oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés