bezár
 

zene

2024. 04. 06.
Bartók-konferenciát rendez az Operaház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bartók-konferenciát rendez az Operaház Bartók Béla művészetéről és befogadásának nehézségeiről hirdette meg idei O/A minikonferenciáját ének-zene szakos pedagógusok számára a Magyar Állami Operaház.

Az Eiffel Műhelyházban április 17-én megvalósuló előadássorozaton a részvétel ingyenes, regisztrálni április 10-én éjfélig lehet - közölte a dalszínház pénteken az MTI-vel.

A konferencia délelőtti programjában Vajda Gergely karmester az Opera februárban bemutatott Bartók TáncTriptichon című előadása kapcsán beszél a szerző színpadi művei előadásának szépségeiről és kihívásairól, majd Kokas Katalin brácsaművész osztja meg tapasztalatait hasonló témában.

Az ebédszünetet követően Semjénné Menus Gabriella ének-zene szakos tanár és karnagy Bartók középiskolai oktatásáról ad elő. Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője a komolyzenei koncertszervezés és a zenei ismeretterjesztés összefüggéseiben mutatja be a közönség körében gyűjtött tapasztalatokat.

Zsoldos Dávid kulturális menedzser, a Magyar Állami Operaház tanácsadója Bartók nemzetközi megítéléséről tart előadást, Hoppál Péter karnagy, a török-magyar kulturális évad kormánybiztosa a Bartók műveinek népszerűsítésével kapcsolatos lehetőségekről és kihívásokról számol be.

A konferenciát Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatójának az operaházi Bartók-ősbemutatókról szóló bevezetője nyitja meg.

A Magyar Állami Operaház 2019, 2022 és 2023 után immár negyedik alkalommal rendez egynapos O/A minikonferenciát pedagógusok számára az iskolai ének-zene oktatáshoz kapcsolódóan. Az eseményre az érdeklődök az alábbi linken regisztrálhatnak: https://www.opera.hu/hu/rolunk/ismeretterjesztes/minikonferencia/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés