bezár
 

irodalom

2024. 04. 22.
Előrendelhető Locker Dávid első verseskötete
Legkésőbbi megjelenés: 2024. május 14.
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Előrendelhető Locker Dávid első verseskötete Előrendelhető Locker Dávid Beszédkényszer című, első verseskötete a Prae Kiadótól. A vásárlókat a kiadó megjelenés után azonnal értesíti, és postázza a könyvet, vagy személyesen átvehető lesz a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Kemény István így ajánlja a könyvet: „Európai vagyok, Jézus és Platón tanítványa.” Hogy lehet ezt a védtelen, de csodálatos mondatot leírni úgy, hogy a mai olvasó ne mosolyodjon el a romantikus nagyotmondáson? Nagyon egyszerű: olyan elementáris költői hitelt kell szerezni hozzá, amitől az olvasó álla leesik, tanult cinizmusa elpárolog. Locker Dávid verseinek ilyen hitele van. Kiderül belőlük, hogyan válik egy határon túl született, vidéken felnőtt magyar fiú a 21. században Jézus és Platón valódi tanítványává, hány megalázó és torokszorító helyzeten kell túljutnia gyerekként, kamaszként, hány eleve vesztett vitát kell végigküzdenie egyetemen és kocsmában. Hogyan bírja tűzön-vízen át, hősiesen, de ha kell, saját magát is kinevetve, épségben megőrizni idealizmusát. Locker Dávid első verseskönyve nemcsak egy remek első kötet, hanem minden jel szerint egy nagy költészet kezdete.

A könyvet Péczely Dóra szerkesztette, a borítót Szabó Imola Julianna tervezte.

Ára 3490 Ft

ISBN 978-615-6675-17-0

Megrendelhető itt

Locker Dávid: Beszédkényszer

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Luca Guadagnino: Challengers
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés