bezár
 

zene

2024. 05. 04.
A Magyar Zene Háza szabadtéri szezonja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Zene Háza szabadtéri szezonja Izgalmas zenei kísérletekkel, filmvetítésekkel, táncházakkal és családi programokkal várja az idén a látogatókat a Magyar Zene Háza (MZH) szabadtéri színpada, amely vasárnap nyit a svájci Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp-formáció ingyenes koncertjével.

Az MZH szabadtéri színpada számos jól ismert zenész és formáció mellett feltörekvő tehetségeknek is lehetőséget ad koncertezésre. A szeptember közepéig tartó szabadtéri szezon jórészt ingyenes programkínálatában kezdőket is váró táncházak, improvizációs open mic-esetek, dj-szettek és külföldi előadók is szerepelnek - közölte pénteken a Magyar Zene Háza.

A vasárnapi nyitókoncertet követően május 14-én a Random Trip és a Seven Seconds In the Future, azaz Budapest két legismertebb improvizációs csapatának közös projektje, a Vibe Changers tér vissza: a 2024-es évadnyitó vendégei a Kéknyúl-énekes Andy Hefler, az Irie Maffia-mc Busa Pista és Sárkány Fanni, a 2023-as évad győztese.

Május 23-án ingyenes táncházzal folytatódik a szabadtéri szezon, Samu Zoltánnal és zenekarával. Júniusban a Zene Háza színpadán tart búcsúkoncertet a világsztárokkal zenélő Tommy Vig dzsesszdobos. Júliustól szombat délelőttönként a nyári családi programsorozat eseményei várják a gyerekeket és szüleiket, csütörtökönként pedig táncházakat tartanak a szabadban.

Havonta több alkalommal lesznek filmvetítések a szabadban, folytatódnak a Némafilmhez filmzenét című programsorozat zenés filmvetítései is. Újdonság lesz a Feltörekvők - Hangfoglaló Induló előadók koncertjei, valamint a Salsa a Parkban sorozat is. Az eseményre Azerbajdzsántól Venezueláig érkeznek külföldi előadók klasszikus és kortárszenei koncertekkel, valamint jazz-sorozat is várja az érdeklődőket.

A szabadtéri szezonban ismét üzemel majd a Zene Háza kültéri kerthelyisége, a ZeneKert - áll a közleményben.

Kép forrása: Magyar Zene Háza

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés