bezár
 

színház

2024. 05. 07.
Közgyűlést tartott a Magyar Teátrumi Társaság
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közgyűlést tartott a Magyar Teátrumi Társaság Két új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság (MTT),  amely hétfőn tartotta közgyűlését Budapesten, az Uránia Filmszínházban.  Az MTT a közgyűlésen tagjai sorába választotta a magyar tagozattal rendelkező Szabadkai Népszínházat, valamint a Viharsarok Táncszínházat. 

Az ülést Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója ás az MTT titkára vezette le. Szó esett arról, hogy a társaság várja a jelentkező színházakat a 2024. nyarának végén esedékes, hagyományos Országos Színházi Évadnyitó megrendezésére.

Szkéné színház

A közgyűlés elfogadta a társaság 2023-as beszámoló mérlegét valamint a 2024-es költségvetést. Az MTT tulajdonosi joggyakorlatában álló társaságok, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. és a Karinthy és Karinthy Nonprofit Kft. szintén prezentálták éves tevékenységüket.

Az ülést Sin Edina, a beregszászi színház igazgatója zárta, aki a színház életét ellehetetlenítő, megrendítő háborús körülményekről beszélt és köszönetét fejezte ki azoknak az intézményeknek, amelyek vendégelőadásokkal, produkcióik utaztatásával segítik a kárpátaljai magyarság lelki erejének megtartását.

A közgyűlés tagjai a napirendi pontok tárgyalása után az SZFE negyedéves, Horváth Csaba és Rába Roland vezette fizikai színházi rendező és koreográfus osztályának Csongor és. című előadását tekintették meg. A közgyűlés vendége volt Karasszon Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárság Művészeti Főosztályának vezetője is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást
Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés