bezár
 

film

2024. 05. 09.
Augusztus 7-ig lehet nevezni a Magyar Speciális Filmfesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Augusztus 7-ig lehet nevezni a Magyar Speciális Filmfesztiválra Augusztus 7-ig várják a nevezéseket a Magyar Speciális Filmfesztiválra: a seregszemle minden olyan filmes alkotást fogad, amely a fogyatékossággal élő emberekről szól, vagy fogyatékossággal élő emberek vesznek részt azok készítésében.

Az idén tízéves nemzetközi filmfesztivált november 26. és 28. között rendezik meg Budapesten, valamint az ország további városaiban. A szemlére bárki nevezhet, akár több filmmel is, egyetlen kikötés, hogy a fogyatékossággal élők témáját dolgozza fel az alkotás - olvasható a közleményben.

A filmfesztivál több szakmai és kulturális programnak ad helyet: szakmai bemutatókkal, workshopokkal és koncerttel is várják az érdeklődőket novemberben, az Eötvös10 Művelődési Házban, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A közleményben felidézik: a Magyar Speciális Filmfesztivál az egyetlen olyan filmes seregszemle Magyarországon, amely a fogyatékossággal élő emberek életére hívja fel a társadalom figyelmét. A filmfesztivál felhívásaira évente több száz filmet neveznek a világ 30-40 országából.

A felkért szakmai zsűri a kreativitásért, a hiteles ábrázolásért, a segítés és a méltóság bemutatásáért oszt ki pénzdíjakat. A függetlenfilmesek és hivatásos filmkészítők augusztus 7-ig, a fogyatékossággal élő, speciális filmesek pedig szeptember 5-ig adhatják le nevezéseiket.

Kép forrása: Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés