bezár
 

zene

2009. 10. 19.
Essex-i fiúk az Aréna színpadán
20 év elteltével ismét a Nitzer Ebb melegít a Depeche Mode-nak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Essex-i fiúk az Aréna színpadán Október 16-án egy sokak szívét megdobogtató hír jelent meg a Depeche Mode hivatalos honlapján. Aktuális turnéjuk 2010. január 9. és február 27. közé eső koncertjein nem mások lelkesítik programjukkal a közönséget, mint egykori Mute-os kollégáik, Douglas McCarthy és Bon Harris - azaz, a Nitzer Ebb!
Erre utoljára 1990. nyarán került sor, amikor is a Mode éppen a World Violation Tour-ral igázta le az Egyesült Államokat. A baráti kapcsolat a két zenekar között továbbra is megmaradt, hiszen az Ebb 1991-es albumán az egykori Depeche Mode-tag, Alan Wilder működött közre producerként.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QM8wAjBI_Iw&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QM8wAjBI_Iw&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Cserében Douglas McCarthy Alan "Recoil" Wilder két szóló-albumán is megcsillogtatta karakteres hangját a '90-es években.

Douglas McCarthyA Nitzer Ebb 1995-ben szép csendben feloszlott, és a két tag külön utakon járt - Douglas a nemrégiben nálunk járt Terence Fixmer DJ-vel kezdett új projektbe, Bon pedig megalapította a Maven-t, s egészen 2006-ig, amikor is egy Best Of turné kapcsán ismét egymásra találtak, abban működött.

Az egyszeri nosztalgia-összeállásból újra munka-kapcsolat vált, és 2007-es Sziget-fellépésükön már vadonatúj számot is halhattunk tőlük.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ru2NojmJs9s&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ru2NojmJs9s&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

A Payroll a Fűrész IV soundtrackjén is helyet kapott, míg egy másik új szerzemény, a Promises az NCIS filmzene-albumán hallható. A jövő héten pedig megjelenik a Fűrész VI soundtrack, a vadonatúj Never Known című Nitzer Ebb dallal.

És hogy a Depeche Mode is ismét képbe kerüljön, Martin Gore vokálozik az egyik - ezidáig még csak rádióban játszott - új Nitzer Ebb track-en, ami a Once You Say címet viseli.

Douglas McCarthy, akivel tavaly ősszel készíthettem interjút Bécsben, már akkor kikotyogta, hogy szóba került a Nitzer Ebb előzenekarként való közreműködése az aktuális Depeche Mode-turnén, idén azonban mások játszottak / játszanak a basildoni fiúk előtt.

Júniusban azonban mégis egymásba futott a két zenekar, amikor is a Nitzer Ebb fűtött be a berlini Mode-koncertre várakozóknak, a show előestéjén. Dave Gahan hálából nekik ajánlotta a másnapi koncerten a Never Let Me Down Again-t.

És most végre ismét együtt osztoznak a világot jelentő deszkákon - 2010. január 11-én nálunk is, a Budapest Sportarénában!

Akinek tehát még nincsen jegye erre a mostantól még speciálisabb koncertre, az igyekezzen mihamarabb beszerezni!

Aki pedig még csak most ismerkedik az új Nitzer Ebb-bel, az itt talál magának ízelítőt.

A várva várt album egyébként 2010. január 22-én jelenik meg, Industrial Complex címen, a Major Records támogatásában.

Nitzer Ebb

nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés