bezár
 

irodalom

2009. 12. 04.
Itt lehet szidni és szeretni bennünket
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Köztudott, hogy a művészet veszélyes. Ebben a szegmensben nincs pénz, annyi végképp nincs, mint a közélet vagy a gazdaság színterein. A művészek veszélyesen élnek. Kevés forrásból kellett tehát gazdálkodnunk, szerzőink és szerkesztőink elkötelezettsége nélkül nem juthattunk volna el idáig. A PRAE.HU olvasottsága.
A szerkesztőség tagjai és a tulajdonosok nem vettek helikoptert és jachtot, még autót sem. Szeretjük, amit csinálunk. Van kit felhívnunk, ha koncertre vagy színházba mennénk, ha könyvet akarnánk olvasni. Vannak barátaink.

Mára naponta 7-10 ezer ember kíváncsi arra, hogy mit tudnak mondani a szerzőink, a szerkesztőség, mit tudnak mutatni a prae.hu regisztrált tagjai. Nem a faszbúk, a májszpész vagy a jutyúb a versenytársunk, hanem a művészeti lapok, honlapok – viszont tudjuk, hogy rájuk ügyelve, velük együttműködve érhetjük el a céljainkat: ezen a piacon nem lehet mamutként egyeduralomra törni, a művészetekről a plurális beszédmód az, ami nem lesz fals. A Művészetek Palotájától a pici zenei klubokig hivatkoznak ránk. Ellenfelünk nem valamely politikai párt, gazdasági csoportosulás, hanem a szellemi restség.

Ebben a blogban – a mostanság hangoztatott nagyobb transzparencia jegyében – nyomon követjük a PRAE.HU látogatottságát és a velünk kapcsolatos legfontosabb eseményeket.

 
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés