bezár
 

film

2007. 02. 25.
Paranoid Jim Carrey a 23-as szám fogságában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Paranoid Jim Carrey a 23-as szám fogságában A gumiarcú Jim Carrey újabb drámai szerepben. Mától vetítik az amerikai mozik Joel Schumacher The Number 23 című filmjét.
Joel Schumacher legújabb thrillerében Jim Carrey alakítja William Sparrow-t, akit felesége egy nap a The Number 23 című regénnyel ajádékoz meg. Sparrow a könyv olvasása során döbben rá, hogy a regény főhősőse talán ő maga, és hogy a 23-as számnak mintha mindenhez köze volna. Sparrow-n tehát úrrá lesz a gyanú és a paranoia, és fokozatosan szétesik, képtelen ugyanis szabadulni a 23-as szám rontó bűvöletéből. Amitől pedig teljesen kikészül, az nem más, mint hogy a sztori egy gyilkosággal ér véget (valaki - talán éppen ő - megöli a feleségét), amit a valóságban még el sem követtek.

Joel Schumacher, akinek olyan remek filmeket köszönhetünk mint Az elveszett fiúk, az Összeomlás, a 8mm, a Tigrisek földjén vagy A fülke, és akit az olyan filmekért már régen kiátkoztunk, mint a MIndörökké Batman vagy a Batman és Robin, most mintha visszatalálna régi önmagához, és szembenne a hollywood-i középszerűséggel, ami jópár rendezőt tett már tönkre. De hogy sikerrel-e, azt majd meglátjuk. Hivatalos honlap: [a]http://thenumber23movie.com[text]http://thenumber23movie.com[/a]
nyomtat

Szerzők

-- Bajtai András --


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés