bezár
 

építészet

2007. 03. 20.
Hotel Everland
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hotel Everland Mobil hotelt hozott létre egy svájci művészpár. Sabina Lang és Daniel Baumann alkotása jelenleg a Lipcsei Kortárs Művészetek galériájának tetején áll 2007. augusztusáig, majd szeptemberben Párizsba „költözik”.
2Az Everland Hotel egyetlen duplaágyas szobából áll, luxus fürdővel és előtérrel. A nagyvonalúan kialakított hotel az „álom” hotelszobát testesíti meg: trendy tervezéssel, játékos részletekkel, aranyszegélyű törölközővel és mesés helyszínekkel, ahol a vendég a műalkotás részévé válik.

1A szálloda a 2002. évi svájci expóra készült Yverdon-ban, majd 2002. májusától októberig cölöpökön állt a Neuberg tó felett. 2006. június-tól 2007. augusztusig a Lipcsei Kortárs Művészetek galériájának tetején áll. A múzeum nyitvatartása alatt a látogatók megteknithetik a mobil építményt, de záróra után csak azon szerencsések rendelkezésére áll, akik az adott éjszakára a szobát kiveszik.

52007. szeptemberében az Everland Hotel továbbutazik Párizsba, ahol egy éven át a Palais de Tokyo tetején fog elhelyezkedni, ezúttal panorámával az Eiffel-toronyra.
4
[a]http://www.everland.ch[text]http://www.everland.ch[/a]
nyomtat

Szerzők

-- Répás Éva --


További írások a rovatból

építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés