bezár
 

irodalom

2010. 01. 19.
Sárvári diákírók és diákköltők tábora: a felhívás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Írók Szakszervezete, az Írók Alapítványa, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Polgármesteri Hivatala 2010. április 7-10-ig Sárvár városában megrendezi a magyar nyelvű Kárpát-medencei diákírók, diákköltők 33. irodalmi pályázatának táborát.
A pályázatot vers-, próza és tanulmány kategóriában hirdetik meg, és várják minden 14-18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. A pályázatok maximális terjedelme 15, írógéppel, számítógéppel (14 pontos betűnagysággal), vagy kézzel írt kéziratoldal. A pályázatok beérkezésének határideje: 2010. február 20. A rendezők nevében minden érdekeltnek jó munkát és sikeres pályázatot kíván Mezey Katalin.

A kiírók kérik, hogy a pályázók postán, egy, jól olvasható példányban küldjék el munkáikat, és a borítékra kívülről írják rá, hogy melyik kategóriában pályáznak (így: „verspályázat”, „prózapályázat” vagy „tanulmány-pályázat”). Tehát, aki két kategóriában is pályázik, két borítékban küldje írásait.

A pályázatokat a következő címre lehet küldeni:
Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa
Budapest, Városligeti fasor 38. 1068

Kérnek mindenkit továbbá, hogy tüntesse fel pályázata belső címlapján a saját nevét és címét, iskolája nevét és címét, továbbá a saját (vagy az iskolája) e-mail címét, telefonszámát. A pályázat nem jeligés.

A legjobb ötven pályázat szerzője meghívást kap a 2010. április 7-10-ig megrendezésre kerülő sárvári irodalmi táborba, ahol kiértékelik a pályamunkákat, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is.

A beérkezett írások visszaküldésére, a várható nagyszámú pályázatra való tekintettel nem vállalkoznak a szervezők. A neves költőkből, írókból álló zsűri által kiválasztott legjobb 50 pályázó az általa megadott címre 2010. március 29-ig meghívólevelet kap. A táborban csak a meghívottak részvételét biztosítják, számukra a rendezvény díjmentes. (Szükség esetén a pályázó útiköltségét is megtérítik.)

Fontos: E-mailen beérkező pályamunkákat – az esetleges technikai problémák miatt – nem nyomtatnak ki és nem vesznek figyelembe!
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés