bezár
 

irodalom

2007. 04. 02.
Van hozzá gesztusuk
Gesztus fesztivál a SÍN Kulturális Központban. 2007 április 11-15.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A különleges helyszínen (a Nemzeti Színház díszletraktárának helyén) működését nemrég megkezdő ambiciózus kulturális központ ötnapos művészeti fesztivált rendez installációval, irodalommal, bulikkal - de mindenek előtt sok-sok tánccal.
Április 11. és 15. között rendezi meg a SÍN Kulturális Központ az I. Gesztus Fesztivált, amely egy olyan művészeti programsorozat, ahol fiatal és progresszív alkotók kapnak megmutatkozási lehetőséget az irodalom, a zene, a kortárs tánc és a képzőművészet területéről.

A fesztiválon megtekinthető előadások javarészt a Gesztus Műhely Egyesület tagjainak koreográfiái, melyek között akad olyan is - mint például Réti Anna rövid darabja -, amit még sehol máshol nem láthatott a közönség, mint ahogy először nyílik alkalma a magyar tánckedvelőknek arra is, hogy a varsói Whirls Dance Theatre After hours című előadását megtekintse. Másik meghívott külföldi társulatuk a szlovén Inner World Theatre, akik itt Budapesten, a SÍN-ben készítik el Anatomy of Loneliness című előadásukat. A fesztivál meghívott vendégei között szerepel a kortárstánc legifjabb, éppen „profivá érő" nemzedéke is: újra megtekinthető a MU Terminál nemrégiben komoly sikerrel bemutatott B-estje, melyet Juhász Kata és Kun Attila koreografált.

A kortárs képzőművészet iránt érdeklődőknek Szilágyi Rudolf (artAlom), egri képzőművész a SÍN egyedülálló 1000 nm-es kiállítóterébe készített installációját ajánljuk. A kiállítás címe Opacitálódás, a megnyitót Aknai Katalin művészettörténész tartja.

A fiatal irodalom is képviselteti magát: Panelromantika címen a Puskin utca folyóirat szerzői tartanak felolvasást.
A táncszínházi előadások után esténként különböző zenekarok, illetve DJ gondoskodnak a jó hangulatról.

A SÍN Kulturális Központ megközelíthető:

A 3-as metró Határ úti megállójától 8 perc az 50-es villamossal. Leszállás a 7. megállónál, a Lajosmizsei sorompónál. Este 8 óra után a SÍN-t az éjszakai 914-es és 950-es busszal lehet megközelíteni. Mindkét busz útvonala érinti a Nyugati pályaudvart, illetve a Deák teret.

Részletes program a SÍN honlapján:
[a]http://www.sinpage.org[text]www.sinpage.org[/a]
nyomtat

Szerzők

-- Urfi Péter --


További írások a rovatból

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés