bezár
 

art&design

2010. 10. 24.
Expó 2010 - Megvan a 70 millió látogató Sanghajban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hetven millió fölé emelkedett a május elsején megnyitott sanghaji világkiállítás látogatóinak a száma vasárnap, ami azt jelenti, hogy az elmúlt héten ötmillió ember fordult meg az expó területén - jelentette vasárnap a kínai média.
Az expó 177. napján délelőtt 11 óráig 451 ezer 200-an jutottak be a parkba, s ezzel a kiállítást felkeresők száma meghaladta a sokat emlegetett 70 milliós számot, vagyis teljesültek az induláskor előre jelzett várakozások. Szombaton az eső ellenére közel 840 ezres tömeg próbálta kihasználni az utolsó alkalmak egyikét; a tűzijátékos záróünnepség október 31-én lesz.

A napi rekord október 16-án volt, amikor több mint egymillió kínai mozgott egy időben a világkiállításon. Az utolsó hétre a szervezők 4-500 ezer közé korlátozzák a napi forgalmat.

Az expón, vagy ahhoz kapcsolódóan az országok, térségek, városok megmutatkozása, a zenei, képzőművészeti, filmbemutatók, szórakoztató programok mellett sok tudományos szimpóziumra is sor került.

Az esemény fő mottója a "Jobb város jobb élet", s ezért sok helyütt szerepelt a bemutatók témái között például a városépítészet, a környezetvédelem. A már a kezdetekkor páratlan látogatottságot ígérő világkiállítást a résztvevők országuk népszerűsítésére, ismeretterjesztésre, kultúrájuk, konyhájuk jól jövedelmező bemutatására és nem kis számban kisebb-nagyobb értékű ajándéktárgyak értékesítésére is felhasználták.

A közel hat hónap során nagy számban jöttek állami vezetők, gazdasági delegációk is Sanghajba; a kiállítók - élve a kivételes alkalom adta lehetőségekkel - kereskedelmi kapcsolataik bővítését szolgáló találkozókat szerveztek.

Az első fejlődő országban megrendezett mostani világkiállítás több rekordot is megdöntött. Az eddigi "legforgalmasabb" oszakait 1970-ben 64 millióan látták. Sanghajba 190 ország és ötven nemzetközi szervezet jött el, Kína tartományai külön bemutatkozhattak, s több tematikus pavilont is helyet kapott.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés