bezár
 

zene

2010. 12. 13.
Quimby – A templom egere turné
2010. december 17. Petőfi Csarnok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Quimby – A templom egere turné Végre Budapestre is elérkezik a Templom egere turnéval a Quimby, hogy megmutassa, mekkora levegőt vettek.
Az elmúlt öt évben ugyanis valóban nagyot szusszant a Quimby, hiszen a 2005-ös Kilégzés óta érdemleges albumot nem igazán adtak ki. A frontemberKoncertjeik rendre teltházasak voltak ugyan, de a megjelent bestof-on (Family tugedör) és a két pszeudoalbumon (Ajjajjaj, Lármagyűjtögető) mindössze nyolc új szám volt hallható, azok is megosztották az oldschool Quimby-rajongókat. Most azonban végre – Kicsi ország címmel – új albummal jelentkeznek, rajta 17, remélhetőleg kellően eklektikus számmal, melyek Kiss Tibi józan elképzelései szerint mind egy-egy külön kis világot hivatottak képviselni.

A Tom Waits dalokat játszó Braindogs-ból és szólóban is ismert osztrák Ripoff Raskolnikov előjátéka után tehát megismerhetjük a kitágult Quimby-univerzumot, de azért reméljük, a kívülről skandált slágerek is helyet kapnak majd a már hagyományossá vált Karácsony előtti PeCsa-koncerten.

Addig is, csütörtökön lehet menni dedikálni az Almássy térre (Musicland, Almássy tér 8. 18 órától), a koncert után meg érdemes visszatérni ide lemez- és koncertkritikát olvasni.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Szél Dávid --


További írások a rovatból

Interjú Tornyai Péterrel érvényesülésről, külföldi lehetőségekről, a zenei tevékenység sokszínűségéről, célokról
Nagy Ákos zeneszerzővel Lineaments I. című lemeze kapcsán beszélgettünk
A 2021. február 21-i előadások

Más művészeti ágakról

irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
színház

Shakespeare, amikor magyar és abszurd Shakespeare, amikor magyar és abszurd
Hamlear a Gyulai Várszínházban
irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés