bezár
 

zene

2010. 12. 13.
Quimby – A templom egere turné
2010. december 17. Petőfi Csarnok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Quimby – A templom egere turné Végre Budapestre is elérkezik a Templom egere turnéval a Quimby, hogy megmutassa, mekkora levegőt vettek.
Az elmúlt öt évben ugyanis valóban nagyot szusszant a Quimby, hiszen a 2005-ös Kilégzés óta érdemleges albumot nem igazán adtak ki. A frontemberKoncertjeik rendre teltházasak voltak ugyan, de a megjelent bestof-on (Family tugedör) és a két pszeudoalbumon (Ajjajjaj, Lármagyűjtögető) mindössze nyolc új szám volt hallható, azok is megosztották az oldschool Quimby-rajongókat. Most azonban végre – Kicsi ország címmel – új albummal jelentkeznek, rajta 17, remélhetőleg kellően eklektikus számmal, melyek Kiss Tibi józan elképzelései szerint mind egy-egy külön kis világot hivatottak képviselni.

A Tom Waits dalokat játszó Braindogs-ból és szólóban is ismert osztrák Ripoff Raskolnikov előjátéka után tehát megismerhetjük a kitágult Quimby-univerzumot, de azért reméljük, a kívülről skandált slágerek is helyet kapnak majd a már hagyományossá vált Karácsony előtti PeCsa-koncerten.

Addig is, csütörtökön lehet menni dedikálni az Almássy térre (Musicland, Almássy tér 8. 18 órától), a koncert után meg érdemes visszatérni ide lemez- és koncertkritikát olvasni.
nyomtat

Szerzők

-- Szél Dávid --


Más művészeti ágakról

FISZ 25, Korpa Tamás portrébeszélgetés
irodalom

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg, Jelenkor, Budapest, 2023
A magyar szocialista kerámia története
Sors-ökológia, Budapest, Kis Présház, 2023. szeptember 15.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés