bezár
 

art&design

2008. 05. 30.
Pannon Design bútorkiállítás Sopronban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A letisztult formák, a csokoládébarna helyett a lilásbarnás bazaltszín, természetes fánál az amerikai és az európai dió, festettnél a zöld-fehér kombináció a bútordivat jellegzetességei, amelyekben a Pannon Design Bútor- és Lakberendezési Kiállítás látogatói gyönyörködhetnek péntektől vasárnapig Sopronban.
Pakainé Kováts Judit, a szervező Faipari Tudományos Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: harmadik alkalommal rendezik meg a bemutatót az Ikva-parti városban. Ezúttal több mint 2000 négyzetméteren 75 kiállító vonultatja fel újdonságait. Bútorgyártók, kereskedők, designerek, tervezőművész és terméktervező egyetemi hallgatók állítják ki terveiket, portékáikat. Design bútorokat, egyedi és nagysorozatban előállított bútorokat egyaránt láthat a közönség. A kiállítás gazdag anyaga segíti eligazodni a lakáskultúra divatirányzatai között az érdeklődőket. 

A bútorokat sokszólamúság jellemzi - mondta Bánhalmi Gábor faipari mérnök, belsőépítész. Fogalmazása szerint lekerekített formavilág, szecesszióból átvett indás motívumok, textilben a virágdíszítés, másutt a modern vonalú fekete-fehér festett lakberendezési tárgyak jelzik a divatirányt, amely jól érzékelhető volt az egyik legismertebb nemzetközi szakmai bemutatón, a milánói kiállításon - ismertette a szakember. Hozzátette: ezek az irányzatok a soproni kiállításon is jelen vannak.  

A soproni programot nemzetközi kovácstalálkozó színesíti. Az ország minden részéből és a határon túlról is érkeztek szakemberek, akik a kézműves tradíciókat kovácsművészeti kiállításon, szakmai tudásukat pedig kovácsművészeti versenyen mutatják meg.  

A szervezők bíznak benne, hogy az idei látogatottság felülmúlja a tavalyi érdeklődést. Mintegy 7 ezer látogatóra számítanak vasárnap estig. Tavaly 5700-an voltak kíváncsiak a bútordivat soproni bemutatójára.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)

Más művészeti ágakról

irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés