bezár
 

színház

2008. 06. 01.
Szórakoztatnak Tihanyban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elkészült a Tihanyi Szabadtéri Játékok programja: július 4. és augusztus 16. között számos zenés-táncos produkciót, színházi előadást és koncertet láthatnak az érdeklődők a balatoni település szabadtéri színpadán - tájékoztatta Varga Róbert, a rendezvénysorozat sajtófőnöke az MTI-t.

Az idei tihanyi játékok programját is a könnyed nyári szórakoztatás jegyében állították össze. A rendezvénysorozat fő szervezője immáron ötödik éve Bujtor István színművész, aki jelenleg már a veszprémi Petőfi Színház igazgatója. A Tihanyi-félsziget festői környezetben lévő szabadtéri színpadára fővárosi és vidéki színházak sikeres produkcióit hívták meg.

A július 4-i nyitányon a Hat hét, hat tánc című vígjátékot láthatják az érdeklődők Vári Éva és Kulka János előadásában, majd a Portugál című tragikomédia és a Volt öt évünk című musical kerül színre, ezután pedig egy vígjáték és egy komédia - a Társasjáték és az Oscar - érkezik Tihanyba.

Július végén a Leánykereskedő című vidám produkciót láthatják Tihanyban, majd Republic együttes koncertje következik - tájékoztatott a szóvivő. Varga Róbert elmondta: augusztus elején a Mindhalálig Beatles című koncertelőadás látható, fellép a Bikini együttes is, majd ír sztepptánc show is szerepel a programban.

Igazi nyári színházi csemegének ígérkezik augusztusban A szabin nők elrablása, az Edith Piaf és A szegény hekus esete a papagájjal című nagysikerű darabok tihanyi előadása.

A szóvivő ismertetése szerint a nézők többek közt olyan ismert művészeknek tapsolhatnak majd Tihanyban július 4. és augusztus 16. között, mint Almási Éva, Bence Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Malek Andrea, Vári Éva, Voith Ági, Benkő Péter, Dunai Tamás, Kamarás Iván, Koncz Gábor, Kulka János, Laklóth Aladár, Mikó István és Szilágyi Tibor.

A sajtófőnök közlése szerint a mintegy másfél hónapos programsorozat költségvetése 28 millió forint, melynek egy részét még elbírálás alatt lévő pályázati támogatásokból szeretnék fedezni, a további összegeket pedig szponzorok biztosítják.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

Sándor L. István: A Katona és kora. Az indulás irányai
színház

A Dagerrotípia Fodor Tamás rendezésében a Stúdió K színházban
színház

Operabeavató: A Bánk bán-sorozat I.
Beszélgetés Karsai Györggyel

Más művészeti ágakról

A Kokas-féle komplex művészetpedagógiai foglalkozás
Ugrin Julianna és Vizkelety Márton: A döntés
art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés