bezár
 

színház

2008. 06. 01.
Átadták a X. Dömötör-díjakat Szegeden
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A közönség szavazatai alapján odaítélt Dömötör-díjat szombaton éjszaka adták át a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek.

Szkéné színház

A szegedi teátrumba járó közönség tizedik alkalommal választhatott a társulat, illetve egy nyolctagú kuratórium által ajánlott jelöltek közül.
Elekes Zoltán, az elismerés megálmodója az MTI-nek elmondta: örül annak, hogy mostanra a díj megtalálta helyét Szeged kulturális életében és a szakmában is, hisz mostanra már a jelöltség is elismerésnek számít.

A legjobb színész és színésznő, a legjobb férfi és női mellékszereplő, a legjobb operaénekes és operaénekesnő kategória jelöltjeit a társulat választotta ki. További négy kategória jelöltjeiről a kuratórium döntött.

Az év színésze Járai Máté lett a Fekete Péterben nyújtott teljesítményéért; a legjobb színésznőnek Márkus Juditot választották a Cirkuszhercegnőért.
 
A legjobb operaénekes az Otellót alakító Kelemen Zoltán lett, míg a legjobb operaénekesnői címet 2008-ban Szonda Éva érdemelte ki, akit A trubadúr címszerepében láthattak a szegediek.

A legjobb táncosnak Haller Jánost választották a Hattyúk tavában nyújtott alakításáért, a legjobb rendező a Pillantás a hídról színpadra állítója, Hargitai Iván lett.

A legjobb díszlettervező címet Horgas Péter kapta, szintén a Pillantás a hídról című darab színpadképéért. A legjobb jelmezeket a Fekete Péterben láthatta a közönség, Rátkai Erzsébettől. A férfi mellékszereplők közül a már az év színésze díjat is elhódító Járai Máté kapta az elismerést a Bunburyben nyújtott alakításáért, ezt a díjat egyébként két éve a hölgyek közül ebben a kategóriában a Pillantás a hídról-ban szereplő Fekete Gizi nyerte.

A legjobb háttérmunkás díját a színház művészei és dolgozói Eperjesi Ferencnének ítélték, míg Horváth Zoltán rendezőnek életmű-díjat adományozott a kuratórium.

nyomtat

További írások a rovatból

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
A 14. Frankofón Filmnapokról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés