bezár
 

színház

2011. 02. 09.
PROPAGANDA! - a Tünet Együttes és az united sorry közös produkciója
Bemutató: 2011. február 24. 20h, Trafó Kortárs Művészetek háza, 1094 Budapest Liliom u. 41.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PROPAGANDA! - a Tünet Együttes és az united sorry közös produkciója A Tünet Együttes egy őszi műhelymunkát követően 2011 januárjától dolgozik ismét a nemzetközileg ismert és elismert united sorry művészduóval legújabb produkciójukon, a PROPAGANDA! című előadáson, ami a Trafóban lesz látható. Kép: PROPAGANDA! Kövesdi lászló
A formájában és témaválasztásában is radikális darabban a hétköznapok propagandáját kívánják megalkotni, amely az egyén bonyolultságát, a személyes felelősség fontosságát hirdeti, a politikai propaganda leegyszerűsítő kommunikációjával szemben. A propagandát, amelyben hinni akarunk! Propaganda és Szabad Beszéd küzdelmének színpadi meséje 2011. február 24-én 20 órakor kerül bemutatásra a Trafóban.
PROPAGANDA! - Vass Imre

Vass Imre

Frans Poelstra és Robert Steijn rendezők a rendhagyó próbafolyamat során különleges eszközökhöz nyúltak: a meditációt, a bensőséges masszázst, a nemcserét, a próbaterem padlójának felmosását, a közös zenélést vagy éppen alvást is használják annak érdekében, hogy a szereplőket minél személyesebb színpadi létezésre, vallomásosságra, a bennük lezajló folyamatok tudatosítására és nyílt megmutatására bírják. Lassú színháznak nevezett, a hazai nézők számára egyelőre ismeretlen munkamódszerük lényege, hogy lelassítják és megszakítják a hétköznapokban és színpadon megszokott beidegződéseket, mozgássorokat. Ez nemcsak a szereplőknek, hanem a nézőknek is új élményt nyújt, hiszen az előadók nem csupán a végeredményt, de az ahhoz vezető utat is megmutatják.

A próbafolyamat a projekt blogján is nyomon követhető: http://propagandabudapest.blogspot.com

Az előadás szereplői a munka során a politikai propagandából jól ismert eszközt, a szlogent felhasználva megfogalmazták azokat a dolgokat, amelyekben hisznek. Az ebben a témában készült kisfilmek a PROPAGANDA! YouTube csatornáján tekinthetők meg: http://www.youtube.com/propagandabudapest

A Tünet Együttes továbbgondolva mindezt, a közönség körében is szlogenpályázatot hirdetett: a szlogenkommandó felhívására beérkezett jelmondatokat a Trafó kávézójában felállított installációban, a produkcióhoz kapcsolódó utcai akcióban és az előadásban is felhasználják majd. 2011. február 18-án, pénteken 16 órakor a Deák téren szerveznek flash mobot, személyes szlogenekkel vívott párnacsatát, amelyre azokat várják, akik tennének a politikai közbeszéd megváltoztatásáért, az egyén propagandagépezetből való felszabadításáért, a személyesség propagálásáért.
PROPAGANDA! - Vadas Zsófia Tamara

Vadas Zsófia Tamara

A PROPAGANDA! a premiert követően 25-én és 26-án, majd április 4-én és 5-én lesz még műsoron az évadban. A Tünet Együttes 2011. február 26-án 17 órától tematikus PROPAGANDA! napot is szervez a Trafó színháztermében, amelynek keretében az előadás témáját járják körbe egy kötetlen beszélgetés keretében, többek között a pszichológus, az aktivista, a politikai elemző és a művészettörténész szemszögéből. A napot az előadást követő propagandisztikus buli zárja, a Kiégő Izzók vizuális csapat közreműködésével.

www.tunetegyuttes.hu
www.unitedsorry.com

Helyszín: 
Trafó Kortárs Művészetek Háza
1094 Budapest Liliom u. 41.
Jegyinfo: (+36-1) 215-1600, jegy@trafo.hu

Szkéné színház

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You
színház

Intellektuális játékfutam Intellektuális játékfutam
Thomas Mann Tonio Krögere a Fészekben
Interjú Dömötör András rendezővel, aki legtöbbször német nyelvterületen dolgozik, ahol inspirálja a kulturális pezsgés, a támogató közeg.
Shelagh Delaney - Egy csepp méz a Radnótiban

Más művészeti ágakról

irodalom

Mi az én részem az egészben? Mi az én részem az egészben?
Ingo Schulze a Goethe Intézet vendége volt
art&design

A bezártság tere A bezártság tere
Herbert Anikó/Haniko Nubes című kiállításáról
irodalom

A csengésből a fülkagylódban A csengésből a fülkagylódban
Weeber Luca Borbála volt a Kötetlenül sorozat negyedik vendége
építészet

Kiállítótér egy erődben Kiállítótér egy erődben
Egy látogatásra érdemes új célpont


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés