bezár
 

színház

2008. 06. 12.
Operametál a Jégcsarnokban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Túl vannak az első próbákon az Epica zenekar tagjai és a komolyzene képviselői, akik közös koncertet adnak június 14-én a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál keretében.

Az operametál sztárjaként ismert holland Epica együttes szimfonikus körítéssel ad koncertet, amelyen a zenészek a kibővített Reményi Ede Kamarazenekarral és a Miskolci Nemzeti Színház kórusával együtt lépnek fel.

A muzsikusok a fellépésig minden nap gyakorolnak, eddig két próbát tartottak, amelyek nagyon jól sikerültek - értékelte a közös munkát csütörtökön Nagy Zsófia, a Reményi Ede Kamarazenekar alapítványi vezetője.

"Zeneileg és emberileg is fantasztikus a csapat", és így könnyű az együttműködés a rockzenészekkel. A műsor klasszikus darabokból, illetve az Epica saját számaiból épül fel, s a program egy részét már átvették. Még három próba van hátra a koncertig - mondta a távirati irodának.

Regős Zsolt, a Miskolci Nemzeti Színház kórusának karnagya, a koncert karmestere szerint "nagyon kedélyes a társaság, jó együtt dolgozni velük. Szerények és hagynak bennünket, komolyzenészeket ügyködni".

Hangoztatta: a próbák szempontjából még nagyon az elején vannak, éles hallással kell dolgozni, hogy minden tökéletes legyen a koncerten. A közös munkák során elsősorban a műsor hangtechnikai részén, illetve a zenei megfogalmazáson van a hangsúly, ezeken kell erősíteni, finomítani. Véleménye szerint izgalmas és érdekes a munka, a közönség igazi kuriózumra számíthat a miskolci Jégcsarnokban, a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál részeként megrendezendő opera-rock show-n.

Mark Jansen, az Epica gitárosa elmondta: nagyon elégedettek az első próbákkal. A szimfonikus zenekar és a kórus felkészülten érkezett, és fantasztikus érzés volt együtt hallani a rock zenekart velük. Úgy tűnik, megérte az a több hónapos munka, amellyel mind ők, mind a miskolci muzsikusok készültek erre a nem mindennapi koncertre.

Idén Bartók Béla művei mellett szláv zeneszerzők alkotásai hallhatók a nyolcadik "Bartók+..." Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon. Az opera-rock show a fesztivál különleges eseményeként idén már másodszor kerül a közönség elé. Tavaly a svéd Therion zenekar szimfonikus rockkoncertjével debütált a rendezvény.

Az idén fellépő holland Epica zenekart 2002-ben alapította Mark Jansen, miután kilépett az After Forever együttesből. Csatlakozott hozzá Ad Sluijter gitáros, Yves Huts basszusgitáros, Coen Janssen billentyűs, majd megtalálták Jeroen Simons dobost és Simone Simons énekest. Első nagylemezük 2003-ban jelent meg The Phantom Agony címmel. Második albumukat 2005-ben adták ki Consign To Oblivion címmel. Az album a 12. helyig jutott el a holland listákon. A zenekar 2007-ben új lemezszerződést kötött a jelenlegi legnagyobb metál lemezkiadóval, a Nuclear Blasttal. Ők adták ki a The Divine Conspiracy című albumot, amely hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében egyaránt.

Szkéné színház


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

Médeia a Barabás Villában
Deres Kornélia Besúgó Rómeó, meglékelt Yorick című kötetéről
színház

Interjú Lipták Ildikó színházi nevelési szakemberrel

Más művészeti ágakról

Bernáth Szilárd: Larry
A Kokas-féle komplex művészetpedagógiai foglalkozás
irodalom

Az Irodalmi Szemle legújabb lapszámbemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés