bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Szabados Attila --

felhasználói adatlapja

Szabados Attila által feltöltött cikkek:

Mi igenis teszünk
A Kötetlenül sorozat vendége december 2-án Élő Csenge Enikő volt, verseit gitáron Molnár Boldizsár kísérte. Az esten az Apám országa munkacímű kötettervből hangzott el néhány szöveg, de szó volt vallástörténelemről, filozófiáról és jövőbeli tervekről is.
A csengésből a fülkagylódban
A Kötetlenül sorozat vendége november 25-én Weeber Luca Borbála volt, akivel azt est állandó moderátora, Horváth Florencia beszélgetett a versek születéséről, pályakezdésről, valamint lehetséges jövőbeli tematikákról.
Egy sakkjátszma kimeneteléről
November 3-án mutatták be Celler Kiss Tamás második verseskötetét, A mérgezett gyalogot. Az esten többek között az új kötet lehetséges olvasatai, a szerző vajdasági származása és a családi tematika kerültek fókuszba. A szerzőt Simon Bettina kérdezte, aki egyben a kötet fülszövegét is írta.
Reflexió- és beszédkényszer
Október 21-én került sor a Kis Présházban a Kötetlenül sorozat második estjére, melynek vendége Locker Dávid volt, akivel az esemény állandó moderátora, Horváth Florencia beszélgetett. A Kötetlenül estjein olyan fiatal szerzők mutatkozhatnak be, akik készülő kötetükön dolgoznak, vagy pályakezdőként most léptek be az irodalmi közegbe.
Lefektetett mintázatok
A Változatok irodalomkritikára elnevezésű sorozat második vendége Horváth Györgyi kritikus, irodalom-, média- és genderkutató tartott előadást a Kis Présházban. A rövid elméleti ráhangolódást történeti és gyakorlati példák, majd közös beszélgetés követte.
Elforduló objektívek
A 2021-es Margó Fesztivál első napján, október 14-én Tóth Krisztina legújabb, Bálnadal című verseskötetét is bemutatták. A szerzőt Szilágyi Zsófia kérdezte, a beszélgetés alatt pedig Márfi Márk színművész olvasott fel a kötet verseiből.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés