bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Szabados Attila --

felhasználói adatlapja

Szabados Attila által feltöltött cikkek:

Generációkon át
Generációkon át
Bemutatták a 93. Ünnepi Könyvhétre megjelent három Apokrif-kötetet
Az ELTE Műhely Egyetem Caféban mutatták be az Apokrif-könyvek sorozatának három új darabját: Stolcz Ádám Transz, Taródi Luca Egyszer végre fiatalok leszünk, és Tarcsay Zoltán A befejezhetetlen című műveit. A szerkesztők és a szerzők közösen, felolvasásokkal egybekötve beszélgettek a kötetekről.  
A mellékszálakra koncentráltam
A mellékszálakra koncentráltam
Interjú Nagy Márta Júliával
Nagy Márta Júlia második verseskötete, az Elígért lány 2021-ben jelent meg a Jelenkor Kiadónál. A szerzővel a kötet alakulásáról, versekről és jövőbeli tervekről Szabados Attila beszélgetett. 
A prózaírásra meg kell érni
A prózaírásra meg kell érni
Margetin István volt a Kötetlenül sorozat márciusi vendége
Március 24-én zajlott a Kötetlenül sorozat 11. estje, melynek meghívott vendége Margetin István volt. A szerzővel pályakezdésről, alkotói műhelyekről, szerkesztési eljárásokról beszélgetett Horváth Florencia, az est állandó moderátora.
Komfortzónák határain
Komfortzónák határain
Recenzió Borsik Miklós Átoknaptár című verseskötetéről
A versek a lírai én azonnali benyomásait rögzítik, jellemző, hogy ezek az utazásból vagy például városi, kerti sétákból merítenek. A klasszikus tájlírához kapcsolt elvárások dekonstrukciója jól érezhető például a számos perspektívaváltás révén: Borsik egyik versmondatról a másikra fordítja figyelmét a mikro szintű világról a makro környezet felé.  - Borsik Miklós Átoknaptár című verseskötetéről Szabados Attila írt kritikát.
Ha az ember ír, kötelessége csodát tenni
Ha az ember ír, kötelessége csodát tenni
Székely Zoárd volt a 10. Kötetlenül est vendége
A Kötetlenül sorozat 10. estjén Székely Zoárd mesélt készülő regényéről, amely a Nem akárkinek munkacímet viseli. Szó volt az irodalmi kánonról, a slam poetry és az a szépirodalmi indulás fontosságáról, ösztöndíjakról, családról, regényírásról. Az estet Horváth Florencia, a Kötetlenül állandó moderátora vezette.
Lidércek és csomagolt szobrok
Lidércek és csomagolt szobrok
Kazsimér Soma volt a Kötetlenül sorozat vendége
Lidércek, szobrok, QR-kódok – a Kötetlenül sorozat kilencedik estjén Kazsimér Soma a versek mellet többek között színházról, performanszokról és hazai hiedelemvilágról is beszélgetett az est állandó moderátorával, Horváth Florenciával.
Nyelvet adni a kimondhatatlannak
Nyelvet adni a kimondhatatlannak
Ferentz Anna-Kata Nyúlcipő című verseskötetének bemutatója
Január 27-én mutatták be az Írók Boltjában Ferentz Anna-Kata első verseskötetét, a Nyúlcipőt. A szerzővel Német Gábor Dávid beszélgetetett, a versírás és befogadás élményét pedig egy különleges, néhány perces produkcióval jelenítették meg az Üveggyöngy Játék Playback Színház színészei.
Hogy érvényes maradjon
Hogy érvényes maradjon
Tóth Réka Ágnes volt a Kötetlenül sorozat nyolcadik vendége
Tóth Réka Ágnes dramaturg, költő első verseskötete Ultraibolya címmel fog megjelenni idén a Prae Kiadó gondozásában – a készülő könyvről, színházi munkáról, alkotásról Horváth Florenciával, az est állandó moderátorával beszélgettek.
Hétköznapi diskurzusok
Hétköznapi diskurzusok
Kovács Viktor és Kovács Dominik voltak a Kötetlenül sorozat vendégei
2022-ben először, a beszélgetéssorozat indulásától számítva hetedik alkalommal tartották meg a Kis Présházban a Kötetlenül új estjét, melynek idei első meghívottjai Kovács Viktor és Kovács Dominik voltak. A Kovács ikrekkel az est állandó moderátora, Horváth Florencia beszélgetett.
Mi igenis teszünk
Mi igenis teszünk
A Kötetlenül sorozat ötödik meghívottja Élő Csenge Enikő volt
A Kötetlenül sorozat vendége december 2-án Élő Csenge Enikő volt, verseit gitáron Molnár Boldizsár kísérte. Az esten az Apám országa munkacímű kötettervből hangzott el néhány szöveg, de szó volt vallástörténelemről, filozófiáról és jövőbeli tervekről is.
A csengésből a fülkagylódban
A csengésből a fülkagylódban
Weeber Luca Borbála volt a Kötetlenül sorozat negyedik vendége
A Kötetlenül sorozat vendége november 25-én Weeber Luca Borbála volt, akivel azt est állandó moderátora, Horváth Florencia beszélgetett a versek születéséről, pályakezdésről, valamint lehetséges jövőbeli tematikákról.
Egy sakkjátszma kimeneteléről
Egy sakkjátszma kimeneteléről
Celler Kiss Tamás A mérgezett gyalog című kötetének bemutatójáról
November 3-án mutatták be Celler Kiss Tamás második verseskötetét, A mérgezett gyalogot. Az esten többek között az új kötet lehetséges olvasatai, a szerző vajdasági származása és a családi tematika kerültek fókuszba. A szerzőt Simon Bettina kérdezte, aki egyben a kötet fülszövegét is írta.
Reflexió- és beszédkényszer
Reflexió- és beszédkényszer
Locker Dávid felolvasóestje a Kötetlenül sorozat keretein belül
Október 21-én került sor a Kis Présházban a Kötetlenül sorozat második estjére, melynek vendége Locker Dávid volt, akivel az esemény állandó moderátora, Horváth Florencia beszélgetett. A Kötetlenül estjein olyan fiatal szerzők mutatkozhatnak be, akik készülő kötetükön dolgoznak, vagy pályakezdőként most léptek be az irodalmi közegbe.
Lefektetett mintázatok
Lefektetett mintázatok
Horváth Györgyi a Változatok irodalomkritikára sorozat keretében
A Változatok irodalomkritikára elnevezésű sorozat második vendége Horváth Györgyi kritikus, irodalom-, média- és genderkutató tartott előadást a Kis Présházban. A rövid elméleti ráhangolódást történeti és gyakorlati példák, majd közös beszélgetés követte.
Elforduló objektívek
Elforduló objektívek
Tóth Krisztina Bálnadal című kötetének bemutatója
A 2021-es Margó Fesztivál első napján, október 14-én Tóth Krisztina legújabb, Bálnadal című verseskötetét is bemutatták. A szerzőt Szilágyi Zsófia kérdezte, a beszélgetés alatt pedig Márfi Márk színművész olvasott fel a kötet verseiből.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés