bezár
 

film

2008. 10. 20.
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 21.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 21. Megint egy hét, megint egy rakás ismétlés. Azért én megteszem a tőlem telhetőt! A fotók között elrejtettem egy-két kakukktojást, azaz olyan montázsokat csináltam, amiken az egyik fotó a filmből, a másik máshonnan van, de hasonló dolgot ábrázol. Kettő ilyen van, szóval nem az lesz a feladat, hogy kiszúrd, melyek ezek, nem. A feladat az, hogy megmondd, a másik filmes fotó honnan származik. Megfejtéseket a kommentekben várok!!! Vasárnap eredményhirdetés!!
HÉTFŐ

Filmmúzeum, 20:00: Valamit visz a víz
- ...egy nőt. Élőt. Aki összezavarja a halászó életmódot folytató kiscsalád életét.

m2, 21:00: Gyilkos ártatlanság - összeomlás női verzióban? Mindenesetre van benne egy dolgokat látó nő, aki fegyverrel rohangászik.
Gyilkos ártatlanság

RTL Klub, 21:30: Pokolba a szerelemmel - ...mondja az egyszeri írónő, minden nő szeretkezzen úgy, mint a disznó férfiak, érzelmektől és kötöttségektől mentesen. Kitaláljátok mi lesz ebből? Hát persze, hogy szerelem, Renée Zellwegerrel és a skótok skótjával, Ewan McGregorral.

m1, 23:00: Nyugat 100: Fogadj örökbe! - Móricz Zsigmondot veszi magához Spiró György és Grecsó Krisztián. Kamarás Iván is ott lesz.

Duna Televízió, 23:05: Vagyok, aki vagyok - portréfilm Krassó Miklósról, aki után két videofelvételen és egy Trockijról szóló tanulmányon kívül nem maradt semmi, pedig mély gondolkodású ember volt. Mindig azok hagyják a legkevesebbet maguk után, akik szóban a legaktívabbak.

TV2, 0:45: Különös kísérlet - az iskola lúzerei csajot klónoznak maguknak. Valaki klónozzon nekem is egyet, a méreteket és egyebeket elküldöm mailben.

Lesz még az RTL Klub-on 23:40-kor ezermilliomodszorra a Csak egy kis pánik.

KEDD

RTL Klub, 11:25: A cherokee kölyök
- ifjúsági westernfilm Burt Reynolds-szal, a rendhagyó hőssel, aki töketlen, lőni nem tud, de azért rendet tesz, a maga módján.

Duna Televízió, 20:00: "Tisztítótűz tetején álltunk" - dokumentumfilm Tóth Ilonáról, aki az 1956 utáni kirakatperekben ítéltek halálra.

m2, 21:00: Hátsó ablak - Hitchcock filmjét is elérte a végzet, vagyis a remake. A Psycho-t is megerőszakolták, ezzel is azt tették. Minek elbaszni azt, ami jó volt??? Daryl Hannah és a súlyos beteg Christopher Reeve, az utóbbi tolószékben. Tragédia, tudom, de a film ettől még nem lesz kevésbé az.

Filmmúzeum, 21:00: Arcok - prosti és feleség között ingázó hapsi története. Erősen voltmár-gyanús film!

Viasat3, 21:05: Rocky IV. - jesszasz, sose lesz vége??? Most Dolph Lundgren ellen áll ki a munkásosztály olasz höss-e. Én akkor is Brigitte Nielsen csöcsei miatt fogom nézni, ha egyáltalán.

film+, 21:10: Beowulf - A sötétség harcosa - hűdeszarkategóriás film Lambert bácsival, amit csak Layla Roberts gyönyörű mellei dobnak fel valamennyire.
Layla Roberts

film+2, 22:35: Ég és föld - Oliver Stone amerikai történemi trilógiájának harmadik része (az első kettő a Szakasz és a Született július 4-én volt). A helyszín Vietnam, a háborút ezúttal egy helyi kislány szemszögéből látjuk.

M1, 23:35: Így készült a Mázli című film - magyar vígjáték forgatásának története. Rosszat sejtek. Nagyon rosszat. Sok fájdalmat látok. Nem azért, mert a filmet október 23-án mutatják be (bár akár amiatt is).

TV2, 1:15: Magyar szépség - az amerikai originál magyar verziója. Ilyen fasza gyerekek vagyunk. Máskor Hollywood remake-li az európai filmeket, de mi élen járunk, mint mikor hadat üzentünk Amerikának. Kulturális hadüzenet, igen, ez az a szó amit kerestem.

SZERDA

Cinemax, 7:40: Benjamenta Intézet - dráma és vérfertő a lakájképzőben. Reggel háromnegyed nyolckor, hogy jól induljon a napunk :D
Benjamenta intézet

Cinemax 2, 11:45: Hazaút - kínai melós viszi haza a barátját, holttestként, részegnek álcázva. A temetésnek meg kell lenni, a hagyomány mindenek előtt! Based on a real story. Azonban valaki már kinézte magának azt a holttestet:
Hazaút

RTL Klub, 11:25: Lucy - Lucille Ball, a wannabe színésznő élete és annak buktatói.
Lucy

film+2, 12:50: A nagy kékség 2. - búúú, ezt senki meg ne nézze! Nem a Besson-film folytatása, csak a magyarok adták neki ezt a címet.

film+2, 19:10: Hazudozni Amerikában - most mondjam azt, hogy végre egy őszinte film, ráadásul 22-én..."reggel, éjjel meg este!!" :DDD De nem mondom, mert a filmet Joe Eszterhas követte el, a főszereplő egy magyar emigráns, akit Karchy Jonas-nak hívnak, és rockenroller akar lenni. Kicsit önéletrajzi ihletésű, mi? Na mindegy, legalább Callista Flockhartot megcsodálhatjuk benne:
Hazudozni Amerikában

film+, 19:15: Tűzhányó New Yorkban - mi vaaaan?? méghogy Volcano in New York, inkább LOLCANO!
LOLCANO

HBO, 20:00: A 23-as szám - talán volt már, talán nem. Ismétlés a tudás anyja: a 23-ast a Psychic TV és a diszkordiánusok hozta be a köztudatba, és állítólag mindenütt ott van. Nekem már tíz éve megvolt az az időszak, amiről a film beszél, sok újat nem fog mondani. Jim Carrey mint De Niro a Cape Fear-ben:
Tiszta DeNiro!!!

Filmmúzeum, 20:00: Folytassa az ásatást! - mint a Testvérbosszúban: "folytasd a viccet!"
Folytassa az ásatást!

m1, 20:10: Holt költők társasága - ezt kötelezően leadják mindig ünnepekkor. A másik ilyen Robin Williams-film az a Jó reggelt Vietnam. Nem rossz persze, de már úgyis ezerszer láttuk.

m2, 21:00: "56 06 / Őrült lélek, vert hadak" - na EZT NE NÉZD MEG! Hadd idézzem az ajánlót (vonjátok le a söröket): "az 56-os események rendhagyó feldolgozása. Furcsa időutazás, amelyet egy állami ünnepség résztvevői tesznek. Alászállnak a Gödör 56 nevű állami emlékműbe, ahonnan nem tudnak vissztérni. Útjuk során találkoznak Nagy Imrével, akinek társaságában Neil Armstrong és James Bond tűnik fel. Ez utóbbi egy nő, csakúgy, mint Hruscsov, aki a damaszkuszi úton rekedt Kádár Jánost látja el tanácsokkal. Feltűnnek Tóték, de még Gróf Széchenyi István is megjelenik a színen..." Nem szeretek geciskedni, de meg kell tennem, kezdjünk is bele: Nagy Imre nem volt "őrült lélek" és nem smúzolt Neil Armstronggal, James Bond férfi volt, ahogy Hruscsov is, és nem Kádár János szorult tanácsokra a damaszkuszi úton. A sajátos értelmezést kitaláló embernek meg (függetlenül attól, hogy mennyi hallucinogén kellett ennek az ökörségnek az összehozásához) csak azt mondanám, amit a töritanárom mondott anno egy hasonló faszságokat író haveromnak:
"EGYES, LEÜLHETSZ!!"

RTL Klub, 21:30: Nyerő páros - a lónak a f****t az! Van Damme, a szétcsúszott Mickey Rourke és Dennis Rodman egy filmben. Ez nyerő páros nem lehet, maximum NYELŐ PÁROS!!! LOL!!!!
A NYELŐ PÁROS

Duna Televízió, 22:30: Hazatérés: Egy szabadságharcos története - ígéretesnek tűnő (= ajánlott) dokumentumfilm. Testvérpár apjuk nyomdokain: először is teljesítik utolsó kívánságát (hazahozzák hamvait), majd kutatni kezdenek az 56-os eseményekben játszott szerepe után. Szintén 56 szellemében ugyanott 0:55-kor Faludy György: Ezerkilencszázötvenhat, te csillag című versét Jordán Tamás adja elő.

Viasat3, 23:50: Montecarlo! - az alaphelyzet (csődbe jutott iskola) valóságos, a megoldás (majd annyit nyerünk a kaszinóban, hogy minden rendbejön) már kevésbé. Nem baj, valakik megint jót nyaralhattak filmforgatás címén. El(ő)adják nekünk: Koltai, Mucsi Zoltán, Pikali Gerda, Pécsi Ildikó, Tordai Teri és Pindroch Csaba.
Koltai Róbert véleményt nyilvánít a Prae tévés ajánlójáról:
"NEM TETSZENEK AZ AJÁNLÓID!"

CSÜTÖRTÖK

A mai nap természetesen 1956-ról kell hogy szóljon! Én távol maradok mindenfajta hivatalos ünnepségtől, nekem az ünnep mindig ott bent van, alkalmasint egy kirándulással meg valami kreatív cselekedettel jobban megtisztelem a halott hősök emlékét, mintha akármilyen párt nevében az utcára mennék. Lehet köpködni, örülök hogy elmondhattam. Még így is jobban alszom, mint a kertévés műsortervek készítői, de erre majd külön kitérek. A Viasaton például nem is lesz 56-os műsor, sőt a Cool-on se, viszont lesz Vad Csajok. Persze jobb, mintha a forradalomból is csináltak volna egy Hungarikum-részt.

RTL Klub, 9:00: A dzsungel könyve 2. - megint egy második rész és megint minek? De legalább "jó" látni, hogy halivúd a saját legendáit se kíméli. Ami nekünk a Kis Vuk, az az amerikaiknak a Dzsungel könyve második része. Filmcímötlet jön, figyuzz: Amerikai Kis Vuk X. LOL!

m1, 12:10: Solymász Tamás - természetközpontú mese, avagy ha nem juttok ki a zöldbe, nézzétek a képernyőn. Én maradok a real thing-nél :) Mondjuk inkább ezt nézze a gyerek, mint a rape victimeket kitermelő perverz rajzfilmeket!

film+, 12:10: Háborúzni mentem, Kelly! - mások is mennek ma, gondolom, de ez a film nem róluk, hanem a hagyományőrző, csatákat újrajátszó emberekről szól.
Háborúzni mentem, LOL

RTL Klub, 16:20: A szomszéd nője mindig zöldebb - az örökzöld páros megunhatatlan filmje. A szerelem és az életöröm nem korfüggő, ezt ne feledjük a válság árnyékában sem! "És vágjátok az erdő leghatalmasabb fáját...ezzel a heringgel!!! "
"Hering! HERING!!!!!!!!!"

RTL Klub, 19:05: A hihetetlen család - családi rajzfilm, ez persze főműsorban.

Duna II. Autonómia, 20:00: Just a gigolo (Liberté '56) - én még a másik (zárójeles) címen hallottam róla miért kellett átnevezni??? Megint egy kicsit szabadabb 56-értelmezés, bár nem olyan szentségtörő mint az őrült lelkezős izé.

m2, 21:00: Rózsadomb - 56 ott is nyomot hagyott. Állítólag. Most meglátjuk.

TV2, 21:05: Sztárom a párom - ezt bezzeg korán adják. Hugh Grant nyáladzása nem méltó az ünnephez!!! Julia Roberts-nek meg egy nagy feketepont!

m1, 21:05: Szamárköhögés - már ajánlottam anno, és akkor se tudtam eldönteni hogy ez egy bátor, úttörő témájú film, vagy egy engedélyezett feszültséglevezető valami volt. Bennem is az maradt meg a legjobban belőle, hogy RÁKOSI MÁTYÁS, ELVTÁRS, PAJTÁS!!!

RTL Klub, 21:20: Anyád napja - Jennifer Lopez segge helyett esetleg valami jobban ehhez a naphoz illő? Egy kereskedelmi csatornán? Ugyan.

TV2, 23:10: Szabadság, Szerelem - milliószor elmondtam már, hogy szerintem ez Vajna búcsúajándéka volt nekünk meg elsősorban Dobó Katának. Apropó Kata, HOGY FOGOD AZT A FEGYVERT, KATA???
HOGY FOGOD A FEGYVERT, LOL
RUSZKIK HAZA! RUSZKIK HAZA! RUSZKIK HAZA! RUSZKIK HAZA!

RTL Klub, 23:15: 56 csepp vér - jó későre tették, ahogy azt a kereskedelem érdekei megkívánják. Merthogy ez egy kereskedelmi csatorna, ugye. Kaszás Attila:
56 csepp vér

Duna Televízió, 23:40: Hajnalban meghalnak az álmok - meg hát. Kétszer is. Sőt, akár háromszor-négyszer is.

PÉNTEK

film+, 7:00: Dilis bagázs - túlbonyolított dark comedy, benne Tom Selleck. Óvatosan. Ha rám hallgatsz, alszol tovább.

m1, 9:00: Légy jó mindhalálig - Móricz Zsigmond klasszikus, szomorú könyvének szintén elég szomorú (de legalább betűhív) feldolgozása.

RTL Klub, 11:15: Ászok ásza - az ünnepkor leadandó, kötelező (és egyébként jó) Belmondo-film is letudva.

TV2, 13:25: A Macska: Le a kalappal! - az amerikai Dr. Seuss-mesék kicsit bizarrak. A Grincs is, meg ez is. Valahogy ez jut róla eszembe:
HAHAHAHAHA

HBO 2, 18:40: Görkorin az életbe - atlantai gettóélet, zene, görkori, drogkereskedés. Mellékszerepben Big Boi az OutKast-ből.
Görkorin az életbe

TV2, 20:00: Az eltakarítónő - eltakarít itt, és eltakarít ott, az eltakarítónő mindenkit eltakarított, avagy egy újabb szokatlan akcióhős akcióban.

HBO 2, 20:25: A testvériség - Harry Potter óta minden iskolában mágiáznak, és persze minden okkult sztorit előkapnak. Kicsit uncsi. Renny Harlin filmje, akit a Ford Fairlane-ért illik szeretni.

TCM, 21:00: Feleségemnek, 37. születésnapjára - lelkizős, múltfeldolgozós agyaskodás.

m1, 21:05: Arséne Lupin - egy hagyományos akcióhős akcióban, aki elsősorban az eszét használja, meg a sármját.

film+, 21:10: A halál nyomában - Van Damme ismét akcióban.

ATV, 22:00: Csapataink harcban álltak - nahát, 56-os műsor az ATV-n! Ha minden igaz, mára már jobbra-balra húzó nagy emberek beszélnek a saját emlékeikről.

HBO, 22:00: Pumpkinhead 4. - Ősellenség - HAHAHA., még csak péntek, de máris itt a ZS-kategóriás horror! A tökfejűt ezúttal egy szerelmi gubanc kiegyenesítésére kérik fel, ő pedig mindig megteszi, amire kérik :)
Tökfej

TV2, 22:05: Calcium kölyök - mi van, ma mindenki akcióhős lett? A Spermafiókát mikor adják le??? Abban is van kalcium, de fehérje biztosan! LOL!
Kalcium kölyök

Hustler, 23:00: Nagy mellek, 3. rész

Viasat3, 23:55: Négyeskettes - na, befutott a másik bugyinedvesítő, Colin Firth is. Erről bőven elég ennyit írnom, aki gerjed rá, akár férfi, akár nő, az tuti megnézi. Részemről a menekülést választom!

TV2, 1:15: Corelli kapitány mandolinja - a második világégés eléri a földi paradicsomot.
Corelli kapitány és az ő mandolinja

Lesz még az RTL Klub-on 19:05-kor Zorro álarca, ugyanott 22:00-kor a Halálos fegyver 4.

SZOMBAT

Na, ezen megintcsak hamar túlleszünk!

Filmmúzeum, 20:00: Fejlövés - ...mert van akinek kéne. Csak sajnos nem ők lesznek öngyilkosok. A film hősei is jobb sorsra érdemes figurák, akikkel igencsak kibabrált az élet.

Hallmark, 20:00: Kettős bevetés - angol fogorvos magánháborúja a második világháborúban, valós történet alapján. Annyira elragadta a frazeológiája, hogy az angol hadseregnek kellett leállítania. "Mit válaszolt vajon a híres szivaros-viszkis úriember a londoni bársonyszékből?" Megmondom:
"KABBE GYÍKOK, ÉN LELÉPTEM!!!!!"

Zone Europa, 20:00: Író és hős - író és családja beilleszkedési és interperszonális mizériái. Alkohol, szabad szerelem, tévéfüggőség...
Író és hős

film+, 22:45: Halloween: Feltámadás -közepesen szar, előtte Rendőrakadémia 3 ugyanott.

Hustler, 23:00: A legelső feketém, 4. rész - avagy "fizetek főúr, volt egy feketém, s egy életem, mit elrontottam én..."

Viasat 3., 23:05: Robotzsaru 3. - egyre szarabb, dehát vér folyik benne!

Ne feledd, hogy ma van az óraátállítás napja!!!

VASÁRNAP

Viasat3, 17:05: Zöld kártya - nem aktuális, ma már vízummentesség van!

RTL Klub, 19:05: Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény - híres regény so-so feldolgozása.

TV2, 20:00: Hulk - a szuperhősök vagy ruhán kívül hordják az alsógatyájukat, vagy zöldek mint a takony, és óriásiak, mint egy elefánt.

Filmmúzeum, 21:00: Bunbury - Oscar Wilde híres művének feldolgozása.

Cinemax, 21:35: Apró titkok - a kertvárosok a bűn fészkei, tudjuk ezt David Lynch-től meg a Született Feleségek-től is. Most Kate Winslet erősíti az előítéleteinket.

hírTV, 22:06: A forradalom arca: Egy pesti lány nyomában - nyomozás a Paris Match címlapfotójának szereplői után.
A forradalom arca

Duna Televízió, 22:50: Gólyaállásban - görög rendező filmje az európai lét tragédiájáról.

Hustler: 23:00: Legfelső polc - lakberendezési műsor, gondolom!

Viasat3, 23:00: Buhera mátrix - "Mi történik, ha életünk filmjéből csak a kínos részek peregnek le?" Nekem csak ilyenek vannak, úgyhogy elcsesztem. A filmről magáról annyit, hogy én kedvelem Szőkét és társait, de kicsit unalmas mindig ugyanazt látni tőlük. Sorry vagyok. Meg ismétlem is magam, ja.

m2, 23:50: Grateful Dawg - doksi két nagy arc barátságáról, a Hálás Halott (Grateful Dead-vezér) Jerry Garcia és David Grisman mandolinista között. Lehet nem szeretni, meg büdöshippizni, de Garcia nem volt rossz fej.
Jerry Garcia

A Zone Reality-n késő este a szellemek veszik át az uralmat, szellemvadászat minden mennyiségben!

Az óraátállítás mellett még valami: ne feledjük, hogy hosszú hétvége lesz. Személy szerint én azt ajánlom, hogy kiránduljatok valahol, közel vagy távol Butapesttől. Ami engem illet, nappal a környékbeli hegyeken, délután-estefelé pedig az alattuk levő kocsmákban-borozókban fogtok megtalálni :)

nyomtat

Szerzők

-- Mágikus Bertalan --


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés