bezár
 

gyerek

2009. 09. 05.
Bábsziget után Micimackóval kezdődik a győri Vaskakas új évadja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Micimackót, a Csipkerózsikát, a Repülési lecke kezdőknek című mesét és a Varázsfuvolát mutatja be bérleti sorozatban a győri Vaskakas Bábszínház az új évadban, amelynek beharangozója vasárnap lesz.
Antal Imre kommunikációs munkatárs az MTI-nek elmondta: vasárnap bábszigetes évadkezdést tartanak bábelőadásokkal, játszóházakkal, különleges játékokkal, vigyorgós bábokkal és jókedvű bábosokkal.

A Rába menti Radó-szigeten a gyerkőcök, győriesen györköcök élményekben gazdag utazást tehetnek az új évadban műsorra kerülő mesék világában. Felpróbálhatják Csipkerózsika ékszereit, játszhatnak nádsípon, vagyis igazi varázsfuvolán, megvizsgálhatják a mézes csuprokat, amelyeket Micimackó hagyott el, és készíthetnek igazi zoknimacskákat is, hogy hazavihessék a Repülési lecke kezdőknek című mese "hősét".
A Micimackót október 4-én mutatja be a győri társulat.

A szezonnyitó matinén a kicsik közelről is megismerkedhetnek a százholdas pagony lakóival Bartal Kiss Rita Blattner-díjas rendezésében. A Csipkerózsikának november 29-én lesz a premierje; a darabot Wilhelm és Jacob Grimm meséje alapján Szabó Attila írta és ő lesz az előadás rendezője is.

A Repülési lecke kezdőknek című mesét 2010. január 10-től láthatják a gyermekek. A darabban meglepetésre macska tanítja repülni a sirályt; az előadást Tengely Gábor rendezi. A Varázsfuvolát április 4-én viszi színre a győri együttes: Mozart és Schikaneder operáját a Vaskakas Bábszínház művészeinek bábos átdolgozásában láthatják a bérletesek Bartal Kiss Rita rendezésében. Az előadás dramaturgja, Kocsis Rozi a bábszínház Blattner-díjas igazgatója.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés