bezár
 

gyerek

2010. 10. 29.
Egy fa élete – Művészettel a környezetvédelemért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2010 őszén az Oriflame Magyarország Budapesten, Miskolcon, Győrben, Szegeden és Pécsett faültetéssel támogat oktatási intézményeket, hogy a tanulók és pedagógusok számára élhetőbb, egészségesebb környezetet teremtsen.
Emellett 2010. november végén „Egy fa élete” címmel országos irodalmi- és rajzpályázatot hirdet az általános és középiskolás diákok részére azzal a céllal, hogy a művészetek segítségével hívja fel a gyerekek, pedagógusok, szülők és a nagyközönség figyelmét a környezet megóvásának és hosszú távon való megőrzésének a fontosságára.

Az alábbi közös mese 2010. október 27-én a rendezvénysorozat első állomásának helyszínén, a budapesti Hunyadi Mátyás Általános Iskolában született.

Az egy fa életéről szóló, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulóinak közreműködésével készült, első közös alkotást itt tekinthetik meg:



Az eseményen Karafiáth Orsolya és Tamás Zsuzsa, valamint az Oriflame Magyarország képviselői ismertették a jelenlévőkkel az országos faültető akció állomásainak helyszíneit, valamint az irodalmi- és rajzpályázat részleteit, majd az iskola tanulói és a részvevő vendégek segítségével közösen megalkották az első fáról szóló mesét, és az iskola udvarán elültették a mese főhőseit, „Alma Anna és Cseresznye Csaba” facsemetéket.
Oriflama: Karafiáth Orsi és Tamás Zsuzsa
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés