bezár
 

gyerek

2024. 01. 13.
Elindult az óvodásoknak szóló Vitéz László program
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a Déryné Program keretében a Vitéz László alprogram, amelynek célja a színházi kultúra elérhetővé tétele az ország minden szegletében az óvodás korosztály számára - közölte a szervezet az MTI-vel pénteken.

A Vitéz László alprogram célja, hogy komplex művészeti tevékenységeken keresztül bevezesse a bábszínházi élményt az ország valamennyi óvodájába - áll a közleményben.

A kétszer 45 perces foglalkozás első felében drámajátékok, táncház és bábelőadás, míg a második részében kézműves alkotómunka zajlik.

A Kis Domonkos Márk által vezetett, 2020-ban indult Déryné Program szervezői szerint a kulturális élmények mindenki számára elérhetők és fontosak, függetlenül lakóhelytől, életkortól vagy gazdasági háttértől. A művészeti érdeklődés felkeltése és a színházi nevelés már a legfiatalabb korban kezdődik, erre fókuszál a Vitéz László alprogram - áll a közleményben.

Mint írják, az alprogram díjmentesen juttat el óvodákba játékos színházi foglalkozásokkal kiegészített bábelőadásokat. A témanapok középpontjában a magyar népmesék és eredetmondák állnak. Az előadásokat mozgásos játékok, drámapedagógiai és kézműves foglalkozások egészítik ki.

A Vitéz László alprogram közép- és nagycsoportos korú gyermekeknek szól, és nagy hangsúlyt fektet a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek bevonására.

A Vitéz László alprogramról további információ a Déryné Program weboldalán, a https://deryneprogram.hu/programismerteto/vitez-laszlo linken érhető el.

 

Képek forrása: Déryné Program facebook oldala / Érdi Róbert

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
Interjú Somfai Annával
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés