bezár
 

zene

2015. 07. 06.
Bandázz a pályán!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bandázz a pályán! A The Carbonfools és a Mary PopKids exkluzív videoklipekkel népszerűsíti az autóvezetői képességek fejlesztésének szükségességét. A drivingcamp Hungary vezetéstechnikai és élményközpont kampányának üzenete: "Bandázni lehet, de az első mindig a saját magad és mások biztonsága!"

A drivingcamp Hungary vezetéstechnikai és rendezvényközpont fiatalokat megszólító kampányt indít, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a jogosítvány megszerzéséhez szükséges vezetéstechnikai tudáson felül jelentős ismeretanyag és gyakorlati tudás szükséges az élményszerű, ugyanakkor biztonságos vezetési képességek elsajátításához. A kampány ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy ennek a gyakorlati tudásnak a biztonságos körülmények között történő elsajátítása csak a célra kialakított zárt oktatópályán lehetséges.

„Minden fiatal könnyelműbbé válik, amikor először éli át a vezetés szabadságának fantasztikus élményét és meg is akarja osztani a haverokkal. Ennek megfelelően sok fiatal az új élmény átélésének céljával – a szó pozitív értelmében véve – bandázik az utakon. A kampányunk üzenete, hogy van olyan hely, ahol az ember kipróbálhatja magát, megtapasztalhatja a vezetés szabadságát, fejlesztheti vezetői képességeit és szabadon bandázhat biztonságos környezetben” – mondta el Veronika Komissarenko, a drivingcamp Hungarymarketingvezetője.

„A célcsoport életében fontos helyet foglal el a zene, a koncertek és fesztiválozás, ezért kértük fel a zenekarokat, hogy jöjjenek el hozzánk, bandázzanak velünk, érezzék jól magukat és közben ismerkedjenek meg a vezetéstechnikai tudás fejlesztésének folyamatával a világ egyik legkorszerűbb közlekedésbiztonsági központjában. Mindkét zenekar rögtön igent mondott a felkérésünkre” – folytatta a a kampány vezetője.

A kampányfilmben a zenekarok előadják egy-egy jól ismert slágerüket (The Carbonfools: Give It To Me (Carbonbliss, 2014), Mary PopKids: Goodbye (Young Souls EP, 2015)), miközben a vezető oktató végigmegy velük a drivingcamp gyakorló pálya egyes moduljain, amelyek a közúti közlekedés során előforduló vészhelyzetek szimulácójára szolgálnak. A gyakorlópálya egyes moduljain a hirtelen megcsúszó és kifaroló jármű feletti uralom visszaszerzését, stabilizálását, valamint különböző fékezési és kikerülési manővereket gyakorolták úgy, hogy közben a zenekarok egy-egy számukat próbálták meg előadni kifejezetten az alkalomra készült egyedi hangszereléssel. A videókat megnézve az eredmény magáért beszél.

„Fantasztikus élmény volt megtapasztalni, hogy milyen erőhatások érik a forgatáshoz használt Land Rovert. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire izgalmas és hasznos lesz kipróbálni egy vezetéstechnikai pálya oktatómoduljait. Mint a videón is látható, remekül éreztük magunkat, és örülünk neki, hogy minket kértek fel a kampány üzenetének népszerűsítésére” – mondta el Fehér Balázs, a The Carbonfools énekese.

„Egy kicsit olyan érzés volt a forgatás, mintha egy autós üldözésben vettünk volna részt a zenekarral. Természetesen mindvégig biztonságérzetet nyújtott a hi-tech környezet, és a tudat, hogy egy profi vezeti az kisbuszunkat, de ha hasonló manővereket hajtott volna végre valaki, akiről nem tudjuk, hogy gyakorlott sofőr, valószínűleg rettenetesen féltünk volna. Mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy arra ösztönözzünk mindenkit, hogy fejlessze a vezetési tudását, de csakis zárt pályán, biztonságos körülmények között gyakoroljon” – mondta el Kama, a Mary Popkids énekese.

A kampány záróakkordja egy exkluzív The Carbonfools koncert a rendezvényközpontként is funkcionáló drivingcampen. Azok a szerencsések, akik ott lehetnek az intim hangulatú koncerten, egy életre szóló élményre számíthatnak, hiszen a világ talán legkisebb koncertjén egészen közel lehet kerülni a sztárokhoz. A július 31-én megtartott szűk körű bulira korlátozott számban (75 db két főre szóló belépőjegy), kizárólag a kampányhoz kapcsolódó Facebook és Instagram nyereményjátékon lehet jegyeket nyerni. A játék részletei itt találhatók.

A pest megyei Zsámbékon található Első Magyar Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központ, rövid nevén drivingcamp Hungary a világ egyik  legkorszerűbb közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központja. A Budapesttől 24 kilométerre található, másfél év alatt felépült komplexum a motorosok, a személy- és tehergépjármű vezetők egyik legfrekventáltabb és legkedveltebb tanpályája és találkozóhelye.

A Közlekedésbiztonsági Központban kialakított tanpálya műszaki és technikai adottságai, valamint a beépített elemek nagyfokú variálhatósága a közúti közlekedés során előforduló vészhelyzetek tetszőleges kombinációjának életszerű előidézését teszi lehetővé.

A tanpályán zajló oktatások résztvevői a vezetéstechnikai tréningek során mindvégig a legnagyobb biztonságban gyakorolhatják a közutakon leggyakrabban kialakuló közlekedési vészhelyzetek megelőzését, valamint kialakult vészhelyzet esetén azok elhárítását. A képzésen a résztvevők elsajátíthatják a megfelelő, hatékony mozgássorozatokat és azok begyakorlásával, tudatos alkalmazásával lehetőséget kaphatnak a balesetveszélyes szituációk időbeni felismerésére és helyes megoldására.

A drivingcamp Hungaryról bővebb információ a facebookon és a honlapon.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés