bezár
 

színház

2018. 01. 12.
Cirkuszi előadást ajándékozott Ferenc pápa római szegényeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ferenc pápa kibérelt egy cirkuszt, hogy több mint kétezer római szegényt ajándékozzon meg egy ingyenes előadással csütörtök délután.

A Medrano-vándorcirkusz Róma külvárosában emelt óriássátra várja a meghívottakat: hajléktalanokat, szegény családokat, menekülteket. 

Szkéné színház

A 2100 személyes cirkusz egészét kibérelte a közvetlenül Ferenc pápának alárendelt alamizsnahivatal - jelentette be Konrad Krajewski főalamizsnás. A nézőket önkéntesek kísérik. 

Ferenc pápa már korábban is ajándékozott ingyenes cirkuszjegyeket Róma szegényeinek. Az egyházfő a szerdai általános audiencián kijelentette, "a cirkuszosok szépséget teremtenek, és ez jót tesz a léleknek, nagy szükségünk van a szépségre!". 

A cirkuszi előadás nézői vacsoracsomagot is kapnak, és a közelben orvosi rendelő működik majd a rászorulók esetleges ellátására, orvosi vizsgálatra, gyógyszerek felírására. 

Ferenc pápa megválasztása óta segíti a szegényeket Róma városában és a világ számos más részén. A hajléktalanok számára nyitott éjszakai szállások, a Szent Péter tér szomszédságában működő ingyenes zuhanyzók és borbélyszolgálat mellett a pápa koncerteket is rendeztetett a Vatikánban a szegényeknek. Rendszeresen meghívják őket a Vatikáni Múzeumokba is. 

A cirkusz világa egyébként soha nem volt idegen a Vatikántól. II. János Pál idejében bohócok és artisták is gyakori vendégei voltak a vatikáni ünnepi előadásoknak. 

nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés