bezár
 

színház

2019. 02. 09.
Ópiumkeringő a Magyar Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ópiumkeringő a Magyar Színházban Ópiumkeringő - jazz-story Karády Katalinról címmel tart bemutatót február 15-én, pénteken a Magyar Színház. Lengyel Ferenc színdarabját a szerző rendezésében láthatja a közönség.

Karády Katalin dalai a Modern Art Orchestra és Subicz Gábor feldolgozásában, Pataki Szilvia előadásában hallhatóak a produkcióban. A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint, a színházi előadás dzsesszkoncertként is élvezhető és olvasható.

Szkéné színház

Mint írják, Karády Katalin nevét mindenki ismeri, mégis alig tudunk róla valamit. "Egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki.  Karády Katalin mégsem tört meg soha, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette" - olvasható az előadás ismertetőjében.

Lengyel Ferenc színdarabja sikerről, hűségről, emberségről, hazáról és szerelemről szól. Az előadásban a legismertebb Karády-dalok a Modern Art Orchestra zenéjével, Pataki Szilvia előadásában hallhatók. Együtt jelenik meg a szöveg és a zene. Azonban az ismertető szerint, az Ópiumkeringő nem egy monodráma zenével kísérve, sokkal inkább, egy sokszereplős színdarab, amelyben Pataki Szilvia partnerei a hangszeres muzsikusok.

A szerző-rendező a színház honlapján látható videóban közölte: a mű 12 stációból áll, 12 monológ és 13 dal hangzik el a színpadon. Az előadás alatt végig szól a zene. A darab kísérlet a mozi és a színház egybeolvasztására. Pataki Szilvia elmondása alapján, egy kamera végig veszi az arcát, amelyet közben mögötte kivetítenek, így minden apró rezdülés látható. A produkció összetett, a zenekar is szerves része az előadásnak.

A Bolan Production és a Pesti Magyar Színház közös produkciójának dramaturgja Deres Péter, a látvány pedig Lengyel Ferenc és Kovács Yvette Alida munkája. Az előadást 16 éves kortól ajánlják.

Fotó: www.pestimagyarszinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 14. Frankofón Filmnapokról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés