bezár
 

gyerek

2019. 04. 11.
Nagyon Zöld Nap: tematikus gyerekprogram
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagyon Zöld Nap:  tematikus gyerekprogram A B32 Galéria és Kultúrtér április 14-én különböző művészeti ágak felől közelít a fenntarthatóság és a tudatos fogyasztás kérdéseihez: a gyerekeket mese, színház, zene, alkotófoglalkozás és illusztrációs kiállítás várja, és mindegyik NAGYON ZÖLD lesz.

Az eseményt a Csirimojó Kiadó egyedi hangulatú mesekönyvének főhőse, Gréta, a tenger legszebb hangú énekese indítja, a róla szóló mesét Simkó Katalin olvassa fel. A tengermélyi történetben Gréta, a népszerű énekes egyik napról a másikra elveszíti a hangját. A doktor néninél szembesül azzal, hogy sok társa szenved különböző bajoktól, lenyelt műanyagzacskótól, kicsorbult cápafogaktól, és minden betegség a tengerbe kerülő műanyagszemétre vezethető vissza. A mese a közösség megtartó és sorsformáló erejére irányítja a figyelmet, a tenger lakói összefognak és közösen tisztítják meg az otthonukat, a szemetet visszahordják a szárazföldre a valódi felelősökhöz, az emberekhez. A Trezor Galériában az esemény ideje alatt látogatható pop-up kiállításon az Egérke enciklopédiája című könyvük főhősének felfedezéseibe is beleshetnek a résztvevők. A felolvasást követő alkotófoglalkozáson a mese tengeri világát a Cellux Play segít műanyaghulladékból újraalkotni.

A foglalkozás végén az alkotásban elmélyült gyerekekhez meglepetésvendégek érkeznek: két kukás, Laci bácsi és Bence, az InSite Drama és a Kerekasztal Társulás Színházi Nevelési Központ komplex színházi nevelési előadásának, az Az óriás ölelésének hősei. A gyerekek cselekményformáló részvételére építő darab egy csepp didaxis nélkül épít be a közös játékba olyan összetett témákat, mint az újrahasznosítás és a természeti erőforrásokkal való gazdálkodás, miközben Laci bácsi nyugdíjazástól való félelme kapcsán a generációk együttélésének kérdése is előkerül.

A Nagyon Zöld Napot egy közismerten Nagyon Zöld Zenekar, a tudatos fogyasztás gyerekhimnuszát, a Rózsi néni, sok a szatyor! című dalt jegyző, nemsokára új albummal jelentkező Hahó Együttes zárja.


 

A belépés ingyenes!

B32 Galéria és Kultúrtér (1111 Budapest, Bartók Béla út 32.) 
2019. április 14. 14.00- 18.30

Bővebb információ és részletes program:

http://pontmagazin.hu/programok/nagyon-zold-nap/

https://www.facebook.com/events/417551855665277/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Lehetnék bárki című antológiáról
Kamaszlélektan szépirodalmi köntösben

Más művészeti ágakról

színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
Judd Apatow: Staten Island királya
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés