bezár
 

gyerek

2019. 04. 25.
Találkozz Cserke rókával a Gyerek(b)irodalomban!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Találkozz Cserke rókával a Gyerek(b)irodalomban! Idén is színes programokkal várják a legkisebbeket és a családokat a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A Gyerek(b)irodalom a Nemzeti Táncszínház vadonatúj épületének előcsarnokában kapott helyet, ahol péntek délután Cserke róka várja a gyerekeket.

Április 25-én nyitotta kapuit a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A legkisebbekre is gondolva számos játékos vetélkedő, gyermekfoglalkoztató, felolvasás és színházi eseménnyel kedveskednek a szervezők. Itt a Gyerek(b)irodalomban találkozhatnak a gyerekek Cserke rókával is, aki egy vadonatúj Öko-mesekuckó főszereplője. Cserke róka a klíma- és energiatudatosság nagykövete, legújabb kalandja során Mimó is Csipek is az energia nyomába ered.

Az idei, immár 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 24 ország képviselteti magát, a három és fél nap alatt közel 850 vendég – művészek, írók, tudósok – részvételével. 145 kiállító várja a közönséget színes könyvkínálattal, valamint író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, felolvasásokkal, koncertekkel és kiállításokkal – összesen csaknem 400 eseménnyel – 2019. április 25–28. között a Millenárison.

Cserke róka az energia nyomában

Időpont: 2019. április 26., péntek 16.30 – 17.15

Helyszín: Gyerek(b)irodalom, Táncszínház

Tavaly ősszel megújult arculattal jelent meg a Mimó és Csipek legújabb kalandjait bemutató mesekönyv. A Mimó és Csipek Kincskereső küldetés c. mesekönyv a természet értékeire hívja fel az óvodás korosztály figyelmét. A játékos és tanulságos mese megújult külsővel került a könyvesboltok polcaira. Idén ősszel az energiatakarékosság és a megújuló energiaforrások adják a témát a sorozat újabb darabjához. Ezúttal Cserke róka lesz az öko-mesehősök és természetesen a gyerekek segítségére, hogy játékos, szórakoztató formában ismertesse meg velük a téma fontosságát és a hétköznapokban is alkalmazható trükkjeit.

A program és kellékei a „Zöld Forrás 2018” támogatásával valósul meg.

Európalánta Egyesület

Az élményszerű tanulás mellett elkötelezett, a környezeti nevelésben már többéves tapasztalattal rendelkező Európalánta Egyesület kreatív figurákat alkalmaz a gyermekekkel való kommunikációban, melyben kiemelkedő szerepet kap Mimó és Csipek a két környezettudatos mesehős. A zöld gondolkodás a fenntarthatóság mellett magába foglalja a természet ismeretét és szeretetét, ez jelenik meg az egyesület minden projektjében.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés