bezár
 

irodalom

2019. 05. 03.
OGM fotónapló - 2019. április
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Háttal nem kezdünk fotónaplót, szuggerálja felém ez a srác, aki a pláza árkádja alatt megáll, aztán tolat egy picit, előrelép, majd megint hátra. Segíteni akar, hogy biztosan jól sikerüljön a kép, mikor észreveszi, hogy belépett elém abba a csapdába, amit ezek szerint pont neki állítottam, mikor fél órája beálltam ide a tűző napról.

Múlt héten már láttam a villamoson, félhangosan próbálta levezetni magának, miért kell most azonnal fognia a cókmókját és minden általa ismert dimenzió mocskát, hogy kiülhessen a világ peremére, csak úgy, nézelődni. Rögtön elneveztem magamban Andrej Bodornak. Az ernyője már akkor is megvolt, lábai közül összecsukva árasztotta a nikotinbűzt. Egyből gyanús volt, hogy hárman beszélget a srác, vajon hány bérletük lehet, latolgattam.

Egy héttel később, az első igazán nyárias áprilisi napon kész a fotócsapda, ide már régóta készültem. Először megörülök, hogy a képnek lesz egy frankó háttere, egy srác bambán cigarettáznak, most beléphetne ide egy néni, aki túlélte a Nagy Tunguz Náthát is, de ennél is jobb jön, a fiúk, aki láthatóan kipihenték magát, már nem beszélgetnek, csak rágyújt és még viccelni is van kedvük. Háttal nem fejezünk be fotónaplót, ezért még elmesélem, hogy még a tolatós játék előtt pont elcsípem az utolsó spontán pillanatot, amit biccentve köszönök meg, majd odébbállunk.

 

OGM fotónapló - 2019. április

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

irodalom

Helyzetjel: A soványság fétise Helyzetjel: A soványság fétise
Avagy tényleg a soványság váltja ki a férfiban a merevedést?
irodalom

Nemiség, zsidóság, gyermekélet és irodalom – zenés, dalos recepttel Nemiség, zsidóság, gyermekélet és irodalom – zenés, dalos recepttel
A Magvető Kiadó főszerkesztője sütött-nőzött hanuka előtt a Csányi5 Vendégkönyv sorozatában
irodalom

Egy szamosújvári polgár karikatúrája Egy szamosújvári polgár karikatúrája
Törös Tivadar Áfgánistán Vártán levelei című tárcagyűjteménye elé (Romanika Kiadó, Budapest, 2019.)
irodalom

Fantomsorsok Fantomsorsok
Bjarte Breiteig: Fantomfájások, Noran Libro, 2019

Más művészeti ágakról

Anyaszemefénye az Újpesti Rendezvénytéren
art&design

Pellengérre állított valóság Pellengérre állított valóság
Trapp Dominika: Ne tegyétek reám... című kiállítása a Trafóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés