bezár
 

gyerek

2019. 08. 24.
Mindörökre boldog medve
Agócs Írisz válaszai a prae.hu körkérdésére
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Mindörökre boldog medve Tudjuk, hogy tündérek csak a mesékben léteznek, de játsszunk el a gondolattal, hogy hirtelen mégis megjelenik egy, a könyves kívánságokat teljesítők közül, mi pedig felkerekedünk vele, hogy feltegyünk néhány kérdést a gyerekirodalom ismert szereplőinek. Nyár végi körkérdésünkre elsőként Agócs Írisz illusztrátor válaszolt.

PRAE.HU: Ha beléphetnél egy könyvbe, melyiket választanád és miért? Melyik szereplő lennél benne?

Két könyv jut hirtelen eszembe, úgyhogy azonnal egyezkedni kezdenék a tündérrel. Először Janikovszky Éva: Ha én felnőtt lennék című könyvébe ugranék bele, és kipróbálnék gyerekként mindent, amit csak a felnőtteknek szabad. Kiemelten a leves előtti csokoládéfogyasztást, és a zsiráf lakásban tartását. Ha itt végeznék, és kegyes a jó tündér, akkor örökre beköltöznék Tandori Dezső valamelyik medvés versébe, és maradnék mindörökre boldog medve. 

PRAE.HU: Ha a fenti könyves tündér elrepítene oda, ahol a legszívesebben eltöltenél most egy hetet, melyik könyvvel mennél, és hova?

Svédországra nagyon kíváncsi vagyok, azt hiszem, oda kérnék egy repülést, és Péterfy Gergely legújabb regényét vinném magammal, amit már nagyon vártam, de szigorúan kikötöttem, hogy csak akkor vehetem meg, ha előbb más, sorban álló könyveket befejezek. 

flow

PRAE.HU: Ha ülhetnél estébe nyúlóan egy presszó teraszán egy szerzővel (bármelyik korból), ki lenne az és miről beszélnél vele?

Azt hiszem, Oliver Jeffers lenne az, és arról beszélgetnék vele, hogy illusztrátorként mit tehetünk azért, hogy élhetőbb környezetben nőhessenek fel a gyerekeink. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Németh Eszter --


Más művészeti ágakról

A Cipolla Collectiva Home Dancing című projektjéről
Beszámoló a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál programjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés