bezár
 

gyerek

2019. 08. 24.
Mindörökre boldog medve
Agócs Írisz válaszai a prae.hu körkérdésére
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Mindörökre boldog medve Tudjuk, hogy tündérek csak a mesékben léteznek, de játsszunk el a gondolattal, hogy hirtelen mégis megjelenik egy, a könyves kívánságokat teljesítők közül, mi pedig felkerekedünk vele, hogy feltegyünk néhány kérdést a gyerekirodalom ismert szereplőinek. Nyár végi körkérdésünkre elsőként Agócs Írisz illusztrátor válaszolt.

PRAE.HU: Ha beléphetnél egy könyvbe, melyiket választanád és miért? Melyik szereplő lennél benne?

Két könyv jut hirtelen eszembe, úgyhogy azonnal egyezkedni kezdenék a tündérrel. Először Janikovszky Éva: Ha én felnőtt lennék című könyvébe ugranék bele, és kipróbálnék gyerekként mindent, amit csak a felnőtteknek szabad. Kiemelten a leves előtti csokoládéfogyasztást, és a zsiráf lakásban tartását. Ha itt végeznék, és kegyes a jó tündér, akkor örökre beköltöznék Tandori Dezső valamelyik medvés versébe, és maradnék mindörökre boldog medve. 

PRAE.HU: Ha a fenti könyves tündér elrepítene oda, ahol a legszívesebben eltöltenél most egy hetet, melyik könyvvel mennél, és hova?

Svédországra nagyon kíváncsi vagyok, azt hiszem, oda kérnék egy repülést, és Péterfy Gergely legújabb regényét vinném magammal, amit már nagyon vártam, de szigorúan kikötöttem, hogy csak akkor vehetem meg, ha előbb más, sorban álló könyveket befejezek. 

flow

PRAE.HU: Ha ülhetnél estébe nyúlóan egy presszó teraszán egy szerzővel (bármelyik korból), ki lenne az és miről beszélnél vele?

Azt hiszem, Oliver Jeffers lenne az, és arról beszélgetnék vele, hogy illusztrátorként mit tehetünk azért, hogy élhetőbb környezetben nőhessenek fel a gyerekeink. 

nyomtat

Szerzők

-- Németh Eszter --


További írások a rovatból

Simonyi Cecília kiállításmegnyitóval egybekötött bemutatója
gyerek

Közös pályázatot indít a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pagony kiadó 10-18 évesek számára
gyerek

A Deák17 Galéria interaktív kiállítása

Más művészeti ágakról

Decolonize Your Mind Society a Magyar Zene Házában
Károlyi Csaba: Egy teljes év Jelenkor Kiadó, Budapest, 2022.
Édouard Louis Ki ölte meg az apámat? című darabja a Jurányiban
irodalom

A Goethe-Institut Budapest nőnapi beszélgetése feminizmusról és identitásról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés