bezár
 

gyerek

2019. 12. 16.
Környezettudatos karácsony a Városháza parkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Környezettudatos karácsony a Városháza parkban Elindult a szavazás az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásáron kiállított környezettudatos adventi koszorúkra. Kisiskolások pályamunkái díszítik idén is a Városháza park fényligetét. A Szabad Tér Színház és a FŐKERT Zrt. közös kezdeményezésében évek óta több száz kisiskolás és óvodás gyermek vesz részt.

A program keretében a környezettudatos adventi koszorúkat készítő csoportokat vendégül is látják a vásár hüttéjében, pályamunkáik pedig egészen 2018. december 28-ig láthatók majd a téli fesztivál attrakciójaként. A „Környezettudatos karácsony” programmal egyszerre hívják fel a figyelmet az összetartozás és a környezettudatosságra nevelés fontosságára, a legjobb pályaműveket pedig külön díjazzák a szervezők.

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Nonprofit Zrt. idén is meghirdeti kisiskolás csoportok részére a „Környezettudatos karácsony” elnevezésű közös programját, melynek célja, hogy a gyerekek a környezettudatosság jegyében készüljenek a karácsonyra és megtanulják, hogy nemcsak a készen vásárolt ajándék lehet szép és értékes, hanem az is, amit maguk készítenek.

A gyerekek által, természetes anyagokból és újrahasznosítható eszközökből, hulladékokból készített adventi koszorúk a téli fesztivál attrakciójaként kerülnek kiállításra a budapesti Városháza parkban. A résztvevő gyerekcsoportokat a vásár hüttéjében műsorral látják vendégül. A legjobb pályamunkákat kivételes élményajándékokkal díjazzák a szervezők, a „közönségdíjat” pedig a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán leadott szavazatok alapján ítélik oda. A szavazatokat december 17-én, kedden összegzik, az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2019. december 19-én, csütörtökön kerül sor a vásár hüttéjében.

A pályázat díjai:

  • Állatkerti belépő, a Fővárosi Állat és Növénykert a három legszebb alkotást készítő osztály vagy csoport részére egy tematikus zoopedagógiai szakvezetést biztosít.
  • Strandlátogatás az osztály és kísérőik számára a Palatinus Gyógy, Strand- és Hullámfürdőben egy egyszeri és térítésmentes látogatás a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. felajánlásából.
  • Hajókirándulás, a MAHART PassNave Kft. felajánlásából az egyik nyertes osztály vagy csoport részt vehet a BudapestSzentendre-Budapest útvonalon közlekedő kirándulóhajó-járaton.
  • Különdíj: a Fővárosi Nagycirkusz a különdíjas csoport számára ajánlott fel a tavaszi műsorra szóló belépőket.
  • A FŐKERT Miki és Lili mesés zöldillemtan könyvén kívül az egyik nyertes csapat számára csodás meglepetéssel is készül.

Szavazni a vásár Facebook oldalán lehet: https://www.facebook.com/AdventBudapesten/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés