bezár
 

zene

2020. 06. 23.
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A program vezető professzora Eötvös Péter (zeneszerző, karmester) és Vajda Gergely (zeneszerző, karmester). 2018-ban Alessandro Solbiati, Kathinka Pasveer, Johannes Schöllhorn, Cathy Milliken és Camilla Hoitenga foglalkozott a fiatal karmesterekkel, zeneszerzőkkel, 2019-ben Heinz Holliger, Kaija Saariaho és Hanspeter Kyburz is dolgozott a mentorált fiatal tehetségekkel a mesterkurzusokon. 2020-ban Fabián Panisello, Olga Neuwirth és George Benjamin tanít majd a kurzusokon.

2021-re különleges mesterkurzust tervez az alapítvány és a Budapest Music Center Kurtág György közreműködésével, valamint Bruno Mantovani és George Aperghis is elfogadták már a meghívást. A programban való részvételt az Art Mentor Foundation Lucerne támogatja. A mentorált hallgatók évente három budapesti és egy európai mesterkurzuson tanulhatnak és mutatkozhatnak be az alapítvány szervezésében, ezen kívül egyéni konzultációkon vesznek részt zenei managerekkel, zenekarvezetőkkel, fesztiváligazgatókkal, kommunikációs szakemberekkel, valamint lehetőségük nyílik nagy koncerttermek, operaházak látogatására és személyes kapcsolatok kialakítására is.

A 2018-as évben Toby Thatcher (Ausztrália / UK) és Su-Han Yang (Taiwan) karmesterek, valamint Alex Nante (Argentína-Olaszország) és Aaron Holloway-Nahum (USA) zeneszerzők kezdhették el a programot, akik a CAFé Budapest keretében megrendezett koncerttel zárták mentori évüket. Alex Nante megeleptés-kompozícióval is köszöntötte Eötvös Pétert a koncert szünetében.

2019-re Donghoon Shin (Dél-Korea) és Mikel Urquiza (Spanyolország) zeneszerzőket és Rémi Durupt (Franciaország) és Boon Hua Lien (Szingapúr) karmestereket választották ki a professzorok. 2020-ban Leonardo Marino és Hankyeol Yoon zeneszerzőként valamint Joanna Slusaczyk és Holly Hyun Choe karmesterként kapott lehetőség a programban való részvételre.

A mentorprogram évenként 2 zeneszerzőt és 2 karmestert fogad, akik közösen dolgoznak a program folyamán és reményeink szerint később a karrierjük során is segíthetik egymás munkáját. A mentorprogram koncertjeit élőben követhetik a Budapest Music Centerből. A hallgatók folyamatosan követik egymás munkáját, és már nagyon sok együttműködést is kialakítottak, valamint nagy sikerrel vesznek részt a nemzetközi zenei életben, folyamatosan kapnak megrendeléseket, vezénylési lehetőségeket.

A program résztvevői nagyzenekari bemutatkozási lehetőséget is kapnak. Toby Thatcher a Pannon Filharmonikus Zenekart vezényelte nagy sikerrel Pécsett, Aaron Holloway-Nahum klarinétversenyét mutatták be Horia Dumitrache közreműködésével. Su-Han Yang az MR Szimfonikus Zenekar élén mutatkozott be a héten a Zeneakadémián, Alex Nante fuvolaversenyét vezényelte Camilla Hoitenga közreműködésével.

2020-ban Mikel Urquiza ütőhangszerre írt új darabját az Óbudai Danubia Zenekar fogja bemutatni a Zeneakadémián Rémi Durupt vezényletével, Janca Dániel szólista közreműködésével, míg Donghoon Shin új hegedűversenyét a Pannon Filharmonikus Zenekar adja majd elő, Baráti Kristóf közreműködésével, vezényel Boon Hua Lien.

További információk és részletes kiírás: www.eotvosmusicfoundation.org, www.facebook.com/eotvosmusicfoundation

nyomtat

Szerzők

-- Németh Gábor Dávid --


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés