bezár
 

gyerek

2020. 10. 28.
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Örökség Intézete és a Szülők Háza Alapítvány
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Örökség Intézete és a Szülők Háza Alapítvány Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) és a Szülők Háza Alapítvány kedden.

A szerződés szerint a NÖRI szakmai támogatásával segíti a nemzeti emlékezet kultúrájának, ezen belül a kegyeleti kultúrának, a magyar művelődés-, művészet- és kultúrtörténetnek a megismerését az alapítvány által támogatott pszichoszociálisan hátrányos helyzetű családok, fiatalok és az állami gondoskodásban élő gyerekek számára.

A megállapodás kitér arra is, hogy a NÖRI az alapítvány programjaiban résztvevő családokkal és fiatalokkal tematikus idegenvezetés formájában ismerteti meg az általa üzemeltetett temetők, sírkertek és a Nemzeti Gyászpark értékeit, valamint lehetőséget biztosít az alapítvány által támogatott gyermekek, fiatalok számára előzetes bejelentés és egyeztetést követően a kihelyezett rendhagyó irodalom-, történelem- és művészettörténeti órákon, múzeumpedagógiai foglalkozásokon történő részvételre, ezek keretén belül a kegyeleti kultúra megismertetésére.

Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója az együttműködésről kiemelte, hogy a NÖRI számára mindig is fontos volt a társadalmi felelősségvállalás és külön öröm számára, hogy ebben az esetben hátrányos helyzetű fiataloknak tudják a Fiumei úti sírkertet mint nemzeti emlékhelyet bemutatni.

Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke a megállapodás aláírását követően arra mutatott rá, hogy nélkülözhetetlen megismertetni a gyermekeket a gyász kultúrájával, hiszen az állami gondoskodásban élő fiataloknak sok esetben nincs lehetőségük még halottak napján sem eljutni a temetőbe.

Az együttműködés első eseménye november 1-jén lesz, amikor a NÖRI szakképzett idegenvezetője tematikus sétát tart az alapítvány szervezésében érkező fiataloknak.

 

Fotó: Nemzeti Örökség Intézete Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Átadták a JAK-szekrénykönyvtárt
Izsó Zita: Bekerített erdő, Scolar Kiadó, Budapest, 2022
Steven Spielberg: A Fabelman család


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés