bezár
 

gyerek

2021. 09. 15.
Kilenc produkcióval készül az évadra a Griff Bábszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kilenc produkcióval készül az évadra a Griff Bábszínház Érdekes, izgalmas, közönségbarát műsortervvel készül a 2021/2022-es évadra a zalaegerszegi Griff Bábszínház, az Ilók, Mihók és más bolondságok című népmesét pénteken mutatják be Bartal Kiss Rita rendezésében a kőszínházban.

A rendező Szász Ilona dramaturggal a Bolond mese gyűjteményből három játékos, humoros történetet választott ki. A szerepeket Csepregi-Kovács Napsugár, Szolnok Ágnes, Tóth Mátyás és Vári Vivien játssza. A látványos bábelőadáson - Nagy-Kovács Géza díszlettervező és Rofusz Kinga bábtervező alkotása nyomán - klasszikus kesztyűbábokat alkalmaznak, a négy keretes díszletben a helyszíneket szimbolizáló geometrikus formák váltakozva jelennek meg.

Bartal Kiss Rita művészti vezető elmondta: az új évadban több népmesét választottak, ugyanakkor a Griff kínálatában kortárs és műmeséket is láthat a közönség. Színpadra állítják többek közt a Széttáncolt cipellőket, a Csipkerózsikát, az Égig érő fa című népmesét, műsorra tűzik a Pim, a földimalac, aki semmiben sem volt biztos, valamint a Lenka és Palkó című bábjátékot. Decemberben Nemes Nagy Ágnes művei nyomán összeállított műsort, a Hóesésben című zenés, táncos, látványos előadást láthatja a közönség.

A négyzetes kép forrása: Griff Bábszínház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés