bezár
 

gyerek

2021. 10. 11.
Jancsótól Nolanig, ballagási cipőben
Folytatódik az új tanévben a SuliMozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapest Film iskolai programja a 2021/22-es tanévben is várja a diákcsoportokat 6 mozijába, a Kino Caféba, a Művészbe, a Puskinba, a Toldiba, a Tabánba és a Corvinba.

A 2021/22-es tanévben is remek új címek várják az érdeklődőket, tovább bővültek az olyan népszerű rovatok, mint a Hot topic vagy a Tabu – a két legnagyobb újdonság azonban a Fiatalokról fiataloknak című válogatást és a tematikus blokkot érinti. Előbbi állandó kísérőfilmet kapott: Schwechtje Mihály igen szép rövidjét, a Ballagási cipőt. Ami pedig az extra rovatot illeti, most nem egy műfajt, hanem egy legendás alkotó lett kiemelve miniválogatással: a magyar filmtörténet megkerülhetetlen alakja, Jancsó Miklós 2021 őszén lenne 100 esztendős. Bár Miki bácsi 2014 óta nincs közöttünk, életműve, filmnyelvi vívmányai, szabad és bölcs szemlélete változatlanul hatást gyakorol számos filmrendezőre és mozirajongóra, Görögországtól Mexikóig.

A SuliMozi filmkatalógusa elérhető online, illetve nyomtatott formában a mozipénztárakban.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés