bezár
 

gyerek

2021. 11. 09.
Varázsidő a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Varázsidő a Zeneakadémián November 20-án 11 órai kezdettel, Varázsidő – séta a hangok birodalmában címmel, gyermekbarát programmal várja a Zeneakadémia Koncertközpontja a 6-11 éves gyerekeket. A meséléssel, festészettel és zenehallgatással egybekötött, két órás esemény, a kamara.hu fesztivál keretén belül valósul meg. A foglalkozás animátora Simon Izabella zongoraművész, a fesztivál egyik művészeti vezetője.

A foglalkozás idei témája az “eltűnt idő”, és az utána való nyomozás, talán a gyerekek számára is vonzó kaland. Ők azok, akik játék közben, egy pillanat alatt teljes elmélyültségük állapotában, időn és téren kívül kerülnek. Vagy máskor, éppen koncentrált figyelmükkel ragadják meg a jelent és az elmúló pillanatot, mint ahogy maga Marcel Proust is tette éveken át, Az eltűnt idő nyomában című regényének alkotása közben. 

“Az én dolgom az, hogy azt rajzoljam, amit látok, ne azt, amit tudok” – állította Proust, a festő Turnert idézve és ebben, ahogy azóta már művészek generációi is felfedezték, a gyerekek a legtökéletesebbek. 

A program során kiderül, mit jelent az idő a muzsikában: felfedezésre kerül a zene története, a ritmus és a többi fontos zenei alkotóelem, valamint az, hogy a zenén belül is nagyon fontos szervező erővel bír az idő. Mikor szólalnak meg a hangok, mennyi idő teljen el közöttük?

A játék során közreműködnek a kamara.hu művészei, Kaczander Orsolya (fuvola), Klenyán Csaba (klarinét), Simon András (ütős), Csőváry Csilla (énekes), Várjon Dénes (zongora), és Kőszeghy Csilla (meseillusztrátor). Szerkesztő-műsorvezető: Simon Izabella.

A klasszikus zene palotájának „padlásszobája”, a Zeneakadémia Kupolaterme tehát idén is különleges felfedezés helyszíne lesz november 20-án: a gyerekek nem csupán hallgathatják, hanem kedvük szerint alakíthatják is a mesét.

A négyzetes kép forrása: www.zeneakademia.hu


 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Interjú Somfai Annával
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján

Más művészeti ágakról

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés