bezár
 

gyerek

2022. 06. 25.
Mozifilm készült a Semmiből!
Októbertől a magyar mozikban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozifilm készült a Semmiből! Elkészült Janne Teller generációs regényének a filmváltozata. A Semmi októberben kerül a magyar mozikba, de premier előtt többször is látható lesz majd, valamint addig is elkészült a film magyar plakátja, feliratos és szinkronizált előzetese.

„Semminek nincs értelme. És ha semminek nincs értelme, semmit sem érdemes csinálni.” Ezekkel a szavakkal viharzik ki a nyolcadikos Pierre-Anthon az osztályából. Ezt követően felmászik a kertjük fájára, hogy onnan demonstrálja a semmittevést. Osztálytársai szeretnék bebizonyítani a fiúnak, hogy az életnek van értelme, ezért egy sajátos paktumot kötnek: egy elhagyott épületben fontosnak tartott tárgyakat kezdenek összegyűjteni. A fontosság azonban hamarosan egyre elvontabb fogalmakba csap át, a játék pedig túllép minden addigi szabályon, és egyre veszélyesebbé válik. A fiataloknak kicsúszik a kezükből az irányítás és egymás után vesztik el gyermekkoruk ártatlanságát.

Semmi

A Semmi Janne Teller azonos című nemzetközi bestsellerének filmfeldolgozása. A dán regény hatalmas vitát váltott ki, előbb betiltották Dániában, majd egyenesen kötelező olvasmánnyá tették az iskolákban. Sokan a 21. századi A Legyek Urának tartják a művet, amely a mai fiatalok pszichéjébe enged betekintést, roppant fajsúlyos társadalmi kérdéseket és problémákat vet fel, s többek között azt a kérdést teszi fel, hogy mi az élet értelme. A regény magyarul is megjelent, több színpadi feldolgozása is született, az egyik legemlékezetesebb egyenesen egy bábelőadás volt a Budapest Bábszínházban. A Semmi több helyen az oktatási anyag részévé vált.

A Semmi magyar forgalmazója a Vertigo Média, a film október 20-án kerül a magyar mozikba, de addig is több premier előtti vetítésen lesz látható. A Semmi többek között az augusztusi 9. Vertigo Filmhét és a szeptemberi Skandináv Filmfesztivál programjában is szerepel majd.

A film feliratos előzetese:

A film szinkronos előzetese:

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Hermann Zoltánnal, a KRE gyermek-és ifjúsági irodalom szak vezető oktatójával
„A paradicsomot akkor ismerjük fel, amikor elveszítjük, a fészket akkor, ha kiesünk belőle.”

Más művészeti ágakról

Desiré Central Station 2022 – No Filter
irodalom

Szeifert Natália: Örökpanoráma, Kalligram, Budapest, 2022.
Helikon lapszámbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés