bezár
 

gyerek

2022. 12. 20.
POT-VOT pályázat költőknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mi történik, amikor belép egy költő egy középiskola tizenegyedik osztályába? Hogyan mutatja be költészetét és saját magát? Meg tudja-e hozni a hallgatóság kedvét a versolvasáshoz? Akár a közös alkotás is szóba jöhet?  

A kétéves program választ nyújt ezekre a kérdésekre, workshopok és iskolalátogatások során pedig olyan képességeket is elsajátíthatnak a résztvevők, amelyek segítenek abban, hogy közelebb tudják vinni a fiatalokhoz az irodalmat, be tudják mutatni izgalmasan művészetedet, és azt, hogy miért menő verset olvasni és verset írni.

prae.hu

POT-VOT projektben öt európai ország vesz részt (Finnország, Lengyelország, Szerbia, Szlovénia, Magyarország), és közösen vállalja azt, hogy a költészetet új módszerekkel, bátor és progresszív eszközökkel juttassa el a középiskolás korosztályhoz. A program célja, hogy a középiskolások, a költők és a pedagógusok olyan új készségeket sajátítsanak el, amelyeket életük egyéb területein is hasznosítani tudnak. A résztvevők az iskolai tananyagot is szem előtt tartva olyan módszertani anyagot fejlesztenek ki, amelynek segítségével a költők könnyen tudnak kapcsolódni a tantervhez. Így a diákok az összefüggésekre épülő tudással egy kreatív játéktérben bátran próbálhatják ki magukat.

A POT-VOT projektben 10 költő vehet részt.

A programot vezető szakmai csoport tagjai

Horváth Kristóf színész bob, rendező
Pátkai Rozina énekesnő, dalszerző
Simon Márton költő, műfordító
Szekeres Nikoletta szerkesztő, kritikus, irodalomszervező

Pályázati feltételek

- Egy már megjelent verseskötet
- Önéletrajz + fénykép
- Motivációs levél (max. 1500 karakter)
- Betöltött 18. életév
- A projekt teljes időtartama alatti együttműködés vállalása

Költők számára tervezett programok, tevékenységek

- 2 napos szakmai, módszertani workshop költőknek (tervezett dátum: 2023. február 24-25.)
- 1 napos szakmai-módszertani workshop költőknek és tanároknak (tervezett dátum: 2023. április-május, hétvége)
- 1 napos szakmai, módszertani workshop költőknek és tanároknak (tervezett dátum: 2023. október-november,hétvége)
- 1 iskolai irodalomóra meglátogatása (tervezett időpont: 2024. január-február)

A projektben résztvevő költők vállalják, hogy részt vesznek – a szakmai csapat mentorálásával – egy köztéri költészeti performansz létrehozásában, amelyben saját műveik kerülnek középpontba. Egy angol nyelvű verseskötet megjelenéséhez minden költő egy-egy verssel járul hozzá.

A „Poets of Today, Voices of Tomorrow” nemzetközi projekt európai támogatásban részesül, így minden oktatási napot és az irodalmi felolvasásra való felkészülést bruttó 100 eurós napidíjjal, a versgyűjteményben való megjelenését, valamint a középiskolában tett látogatást szintén bruttó 100 euróval honorálják a szervezők.

2023. január 24-én 19:00 órától nyílt online alkalom a programról a szakmai csapat részvételével. Ennek részleteiről a Pro Progressione honlapján és közösségi média csatornáin lehet tájékozódni.

További kérdések: korsos.noemi@proprogressione.com

Jelentkezés az alábbi google űrlap kitöltésével.

Jelentkezési határidő: 2023. 01. 31.

A szakmai csapat 2023. február 7-ig választja ki a 10 jelöltet. A kiválasztás eredményéről valamennyi jelentkezőt legkésőbb február 14-ig e-mailben értesít.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés