bezár
 

gyerek

2023. 02. 23.
Forgassatok némafilmet!
Közös pályázatot indít a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pagony kiadó 10-18 évesek számára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hosszú az út Kolozsvártól Casablancán át Hollywoodig. És mégis megtehető, ahogy Kertész Mihály, a később Michael Curtiz néven világhírűvé váló Oscar-díjas filmrendező meg is tette. A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pagony kiadó közös pályázatot ír ki mindazon csapatok számára, akiket érdekel az irodalom, a film, a média és a történelem világa - értesítette a prae.hu művészeti portált a Pagony kiadó.  

A pályázat 10-18 éves diákoknak szól, akik szeretnének betekintést nyerni egy kortárs regényen keresztül a némafilm világába, és Zágoni Balázs Szamos-parti Hollywood című regényéből némafilmet forgatnának. Természetesen nem a  teljes, szövevényes és különböző korokon átívelő történet alapján kell filmet forgatni, hanem a megfilmesítésre alkalmas fejezetekből, de bármelyik másik fejezet, részlet is választható.

Ajánlott fejezetek, amelyek a pagony.hu oldalán, a pályázati kiírásban is elolvashatók:

Az első forgatási nap című fejezet

Eddigelé azt hittem” című fejezet  

A szövegrész kiválasztása után:

Össze kell állítani a stábot (legfeljebb 5 fő), megszabni, hogy ki milyen feladatot lát el a filmforgatáson.

Képes forgatókönyvet kell készíteni az irodalmi alapanyagból, meg kell írni az inzerteket, majd leforgatni a fekete-fehér vagy színes némafilmet. A film hossza minimum 3, maximum 7 perc legyen.

Az utómunkák (zenei és képi vágás) elkészülte után a kész alkotást egy privát youtube csatornára kell feltölteni. Végül ki kell tölteni ezt az űrlapot, majd elküldeni az elkészült alkotás linkjét a nemafilm@pagony.hu email címre is.

Beküldési határidő: 2023. április 16. vasárnap éjfél

A díjazott alkotókat legkésőbb 2023. május 15-ig értesítik.

Eredményhirdetés: 2023. május 27. szombat - Kristály Színtér - Margitsziget (A Pagonyfeszt keretein belül)

A zsűri tagjai: Zágoni Balázs (író, rendező), Kurutz Márton (NFI – Filmarchívum, gyűjteményi menedzser, a Művészetek Völgye és a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum közös “NÉMAFILMHEZ FILMZENÉT!” zeneszerzői pályázatának állandó zsűrije), Kerékgyártó Yvonne (NFI – Filmarchívum, kreatív koordinátor, filmrendező)

A díjazottak értékes Pagony könyvcsomagot, Klassz program ajándékcsomagot és Filmio előfizetést kapnak, valamint a legjobb filmek a nagyközönség számára is láthatóvá válnak majd.

Egyéb információ: https://www.pagony.hu/cikkek/forgassatok-nemafilmet-palyazat-10-18-eveseknek-nemzeti-filmintezet-filmarchivum-pagony-kiado

További érdeklődés: nemafilm@pagony.hu

A kép forrása: Pagony kiadó

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Közös pályázatot indít a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pagony kiadó 10-18 évesek számára
gyerek

A Deák17 Galéria interaktív kiállítása
Interjú Szabó Tibor Benjáminnal
gyerek

A téma: Képek és könyvek

Más művészeti ágakról

építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
Kassák-konferencia az Irodalmi Magazin szervezésében
art&design

Rabóczky Judit Rita kiállítása a B32-ben
Vendégváró Fesztivál a Bethlen Téri Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés