bezár
 

gyerek

2023. 05. 25.
Városligeti gyereknap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Városligeti gyereknap Malek Andrea, Varga Viktor és a Budapesti Operettszínház művészei is fellépnek a 31. Városligeti Gyermeknapon, melynek során két színpadon és több mint 40 további helyszínen lesznek gyerek- és családi programok a hétvégén.

A rendezvény célja, hogy a rosszabb anyagi körülmények között élők is színvonalas programokon vehessenek részt és önfeledten szórakozhassanak, sportolhassanak, tanulhassanak, belépődíj fizetése nélkül - közölte az szervező Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A Gyermekmentő nagyszínpadán mindkét nap neves fellépők várják az érdeklődőket, minden korosztályt megszólító programokkal. Például Malek Andrea és az Eszement Meseband, valamint Varga Viktor; musical- és operettrészletek hallhatók Szendi Szilvi, Siménfalvy Ágota és Laki Péter előadásában, jön a Zabszalma zenekar, a Budapesti Operettszínház pedig zenés gyerekműsorral készül Polyák Lilla, Füredi Nikolett, Siménfalvy Ágota, Cseh Dávid Péter és Boldizsár Tamás közreműködésével.

A Sportszigeten nemcsak sportbemutatókat láthatnak a gyerekek, hanem maguk is kipróbálhatnak hét sportágat: a vízilabdát, a kézilabdát, a kosárlabdát, az ökölvívást, a horgászatot, a vívást és az asztaliteniszt. Itt a hétvégén Szívós Márton vízilabda világbajnok, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Tóth Tímea kézilabdázó és Erdei „Madár” Zsolt profi ökölvívó világbajnok avatja be a fiatalokat sportáguk rejtelmeibe.

A biztonságos internet sátorban számítógépes játékkal, kvízzel, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal, előadásokkal és ajándékokkal várják a gyerekeket. A Nemzetek utcájában és az ott felállított színpadon számos, Budapesten akkreditált nagykövetség és kulturális intézet révén idén rekordszámú, 22 ország mutatkozik be.

A terápiás lovaglás és a különféle lovassportok megismerésének lehetőségét nyújtja a Magyar Lovasterápia Szövetség vasárnapi programja, a Néprajzi Múzeum pedig Hipp-Hopp! Ugrás Mesegalaxisba címmel készül interaktív előadásokkal. Ezenkívül lesz nindzsa akadálypálya, focikupa, de kitelepül a Gyermekmentő fogászati busza és nőgyógyászati szűrőkamionja is.

Több helyszínen nyílik lehetőség a gyerekek számára az alkotásra: dolgozhatnak például bőrrel, gipsszel, festhetnek, rajzolhatnak, színezhetnek. Mindezeken túl vásárosok és kereskedők várják portékáikkal a látogatókat.

A Gyermekmentő idén is külön meghív 500 nehéz sorsú gyermeket pécsi, budapesti és tiszakóródi intézményekből, valamint Erdélyből és Csángóföldről. A vendégek szállás- és étkezési költségét a szolgálat vállalja, ezen felül pedig zsebpénzt is kapnak a diákok.

A részletes gyermeknapi program megtalálható a honlapon.

Kép forrása: www.gyermekmento.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton

Más művészeti ágakról

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés