bezár
 

gyerek

2023. 06. 07.
Gyerek látványszínház a Senses fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyerek látványszínház a Senses fesztiválon Június 9. és 11. között a legfiatalabb nézőké a főszerep a Kolibri Színház szervezésében megvalósuló Senses Nemzetközi Színházi Fesztiválon; a rendezvény fókuszában a 0-6 éves korosztálynak szóló, érzékszervi észlelésen alapuló előadások állnak.

A fesztivál immár a harmadik rendezvénysorozat, amelyet a teátrum a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretében rendez - emelik ki a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az Indiából, Svédországból, Dániából, Hollandiából, Belgiumból és Spanyolországból érkező, többnyire nonverbális produkciók a mozgás, a zene, a hangok, a színek és a fények érzékelésével hatnak a közönségre.

"A színházművészet különböző formáin keresztül kicsik és nagyok, nézők és színészek együttesen újra felfedezik a színekkel, hangokkal, anyagokkal és mozgással tarkított jelképes világot" - olvasható a fesztiválról a színház honlapján.

Mint kiemelik, az ebben a különleges kategóriában kimagasló produkciókat létrehozó művészek vallják, hogy a kreativitás és alkotás nem kor, hanem kíváncsiság kérdése. Európa-szerte elterjedtek a korosztály számára rendezett művészeti fesztiválok, amelyek Magyarországon még ritkaságnak számítanak.

A fesztivál mind a kísérő szülők, mind a színházi szakma számára lehetőséget kínál arra, hogy a Kolibri Színház jóvoltából meghívott neves nemzetközi alkotócsoportok munkáit megismerhessék. A korai fejlődési szakaszban lévő gyerekekból álló közönség pedig az elemi impulzusok által közösségi színházi élményben vehet részt - emelik ki a fesztivál ismertetőjében.

Mint írják, a műfaj legjobbjait felvonultató seregszemlének a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház és az Eötvös10 Művelődési Ház ad otthont.

Bővebb információ a Senses Nemzetközi Színházi Fesztiválról a https://szinhaziolimpia.kolibriszinhaz.hu/senses/ linken érhető el.

A kép forrása: https://www.facebook.com/kolibriszinhaz/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Fodor Veronika Tudálékos úr könyvesboltja című regényéről
Négy pályakezdő tanár Fenyő D. György módszertani könyvéről
gyerek

40 év alatti, fiatal alkotóknak

Más művészeti ágakról

Magyarul olvasható Chrétien de Troyes: Perceval, avagy a grál meséje című verses regénye
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
A Grecsó fivérek estje
Szerelmi háromszög az első világháború árnyékában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés