bezár
 

film

2011. 02. 13.
Komoly dolgok a KINO moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Komoly dolgok a KINO moziban Szabó Csilla Komoly dolgok című egészestés tévéfilmjét a rendezőnő egyik kisjátékfilmje, a Tune kíséretében tűzi műsorára a KINO mozi februárban. A film forgalmazásának kérdése ugyan még nem oldódik meg, de a KINO mozi lehetővé teszi, hogy a közönség megismerkedjen a múlt év egyik Szemle-kedvencével, és láthatóvá teszi egy fiatal csapat munkájának eredményét. Szabó Csillával készített interjúnk itt olvasható. A további részletek a folytatásban...
"Szonja, Gergő és Lambert a gimnáziumi évek óta elválaszthatatlan jóbarátok – talán mert mindhárman kilógnak egy kicsit a sorból. Augusztus van, egyikük sem utazik el sehova a nyári szünetre, együtt lógnak. Lassan telik a nyár és végül kibukik, piszlicsárénak tűnő zökkenőik mögött komolyabb problémák húzódnak. Gondjaikkal magukra maradnak, egyedül kell szembenézniük a felnőtt kor kegyetlen elvárásaival és kihívásaival. Egyedül kell meghozniuk döntéseiket és teljes, egyéni felelősséggel kell vállalniuk tetteik következményeit. Az igazi dráma nem a baráti kapcsolat felszakadásából, hanem a légüres terű, perspektíva nélküli jövőből fakad."
Komoly dolgok
Szabó Csilla Komoly dolgok című első egész estés tévéfilmjét 2009 nyarán mindössze 12 nap alatt, minimális nagyságrendű anyagi háttérrel, állami támogatás nélkül forgatta. A film - melyben Gáspár Tibor és Terhes Sándor is jelentős mellékszereplők - példa nélküli kollégiális összefogás eredményeképpen jöhetett csak létre. A sikeresen befejezett munka ellenére az alkotók nem gondolják, hogy ez a filmkészítési metódus követendő példa volna. A pénztelenség nem erény. A film nem ingyen volt, az alkotók lemondtak honoráiriumukról.
Komoly dolgok
A 41. Magyar Filmszemlén tévéfilm kategóriában elnyert Országos Diákzsűri fődíja hatalmas szakmai elismerés jelentett a film alkotóinak, ugyanakkor sajnos pályájukat egyelőre mégsem tudta előremozdítani. Gyarapította csupán azoknak a magyar filmeknek a sorát, melyek egyszeri, széles körben sikeres bemutatójukat követően, forgalmazói tőke hiányában eltűnnek, felkutathatatlanná válnak. Azonban most, 1 évvel a magyarországi fesztiválpremier után a film 3 publikus, meghirdetett vetítési lehetőséget kapott a KINO mozitól. E három vetítés egyelőre kísérleti jelleggel folyik, a nézőszámtól függ majd, sor kerül-e még további alkalmakra.
Komoly dolgok
A Komoly dolgok műfaját tekintve hiánypótló alkotás: sajnos Magyarországon a 80-as évek vége óta ritkán készült említésre méltó ifjúsági film, ami a felnőtté válás, az önkifejezés és a felelősség problematikájával foglalkozik, pedig lenne rá igény.

A Komoly dolgokat most kísérőfilmmel vetíti a KINO mozi, a Tune című kisjátékfilm Szabó Csilla frissen befejezett munkája a zene hatalmáról.

Vetítések:

2011. február 11. péntek 20h
2011. február 15. kedd 20h
2011. február 26. szombat 20h


KOMOLY DOLGOK tévéfilm:


Író, rendező: Szabó Csilla
Operatőr: Domokos Balázs
Vágó: Duszka Péter
Hangmérnök: Bőhm Dániel
Gyártásvezető: Sípos Anna
Producer: Szabó Csilla, Nedeczky Dóra
Műfaj: ifjúsági tévéfilm
Játékidő: 70 perc
Forgatási technika: HDV


SZEREPLŐK: Móga Piroska, Goitein Gergely, Tóth Lambert, Gáspár Tibor, Terhes Sándor, Polgár Csaba, Takács Nóra Diána, Lukács András, Boldizsár Tünde, Beczássy Áron, Edelényi Vivien, Kárpáti Liza, Hajagos Mihály, Balla Dorka, Vécsei Szilvia

KÍSÉRŐFILM:

TUNE – kisjátékfilm, 2011, 8 perc
    Komoly dolgok
A Komoly dolgok elkészültét a PRAE.HU is támogatta.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Magnus von Horn: SWEAT
Benedek Ágotával, a film forgatókönyvírójával beszélgettünk
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem
Emerald Fennell: Ígéretes fiatal nő

Más művészeti ágakról

Három koncert a Veszprémi Régizenei Napokról
irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés