bezár
 

film

2011. 05. 05.
Filmplakátok, fotók a kamera két odaláról és egy hajdan volt mozigépész hagyatékai - Kiállítások a 42. Magyar Filmszemlén
42. Magyar Filmszemle 2011. május 5-8.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Filmplakátok, fotók a kamera két odaláról és egy hajdan volt mozigépész hagyatékai - Kiállítások a 42. Magyar Filmszemlén Régi hagyomány, hogy a Magyar Filmszemle alatt megrendezésre kerül a megelőző év magyar tervezésű filmplakátjainak kiállítása, idén sem lesz másképp, ez alkalommal a Corvin mozi ad otthont a filmek grafikus esszenciáinak, melyek közül szakmai zsűri és közönségszavazás fogja kiválasztani a legjobbakat. Emellett az Urániában A kamera két oldalán címen fotókiállítás, a Gödörben pedig Állított idő címen egy hajdan volt mozigépész hagyatékai várják az érdeklődőket.
Már május 4-én, szerda délután megnyitották a Magyar Filmplakát Kiállítás és Versenyt a Corvin Budapest Filmpalota galériáján.  A zsűri tagjai idén: Lelkes László, Zsótér László és Molnár Gyula tervezőgrafikus művészek. A közönség a művekre a kiállítás helyszínén, a Filmszemle programjain kihelyezett urnáknál, valamint a rendezvény honlapján, a www.filmplakat.hu oldalon szavazhat. 
A kiállítás május 5-11. között látogatható.
Utolsó időkA tavalyi kiállítás és verseny közönségdíjasa - Utolsó idők, grafikus: Kenczler Márton

Május 5-én, csütrötökön este 9-kor nyílik meg a Gödörben, az Ezres nagyteremben az  „Állított idő" - Egy hajdanvolt Mozigépész hagyatékából című interaktív filmtörténeti kiállítás.

"A kiállítás a '60-as, '70-es, '80-as évek magyar mozi terméséből válogat. Pontosabban az ezekhez a filmekhez készült fekete-fehér standfotókból, amik régen a mozik utcai kirakataiban hirdették a műsort. A fotóknak nem csupán kultúrtörténeti jelentőségük van, önmagukban is műalkotások. Nem is beszélve a filmekről, amiket megidéznek.

Régi vetítőkön filmrészletek peregnek, a tér minden pontja a Film étoszának áldoz.

Interaktív installációk kapcsolják össze jelent saját kollektív filmmúltunkkal."

A kiállítás május 5-8. között lesz látható. Közreműködők: Video Not Fair Produkció, VJCentrum Budapest, Rakéta Csoport, Modern Antikvárium

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban pedig A Kamera két oldalán címmel nyílik fotókiállítás.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

John Krasinski: Hang nélkül 2.
Fanny és Alexander – Gondolatok a filmbéli Ekdahl-lakásról
A nemzetközi versenyprogram filmjei a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
A nemzetközi versenyprogram filmjei a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

lemezismertető
színház

Shakespeare, amikor magyar és abszurd Shakespeare, amikor magyar és abszurd
Hamlear a Gyulai Várszínházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés