bezár
 

film

2011. 05. 30.
Végy egy bevált forgatókönyvet!
Todd Phillips: Másnaposok 2
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy ideges ara telefonálni próbál, ám nem éri el vőlegényét. Kicsivel később annak egyik legjobb barátja napszemüvegben, meglehetősen zilált külsővel elárulja, orbitális probléma van, valamit elrontottak a legénybúcsún. Ismerősen hangzik? Nem véletlenül! A Másnaposok 2 a „jól bevált” fordulatokkal operál újra.
Aki volt már valamilyen jólsikerült társas eseményen vagy bulin, mindig óvatosan fut neki a következőnek, hiszen könnyen előfordulhat, hogy olyan dolgok történnek, amikre azután az ember nem szívesen emlékszik majd büszkén vissza, de nem várt csalódást is okozhat a szeánsz, ha érdemben nem végződik olyan kiválóan, mint az előző. Én ezzel a megszokott gyomortáji, lüktető érzéssel ültem be Todd Phillips rendező és csapatának újabb alkotására is (mely balsejtelem egyébként végigkísér minden egyes alkalommal, ha ugyanarra a helyre megyek szilveszterezni, vagy valamely film folytatására váltok jegyet). Mivel a Másnaposok első része emberi poénokkal volt tele, amelyeken részint üdítően nevettem is, féltem, a szériává „nemesedés” csalódásra ad majd okot.


 
A teljesen agyonhypeolt második epizód ezen jogos félelmeimet igazolta is, hiszen a Másnaposok 2 nem vállal sokat, az első részben látott „jónak titulált” poénokat próbálja felidézni, sőt túlspilázni, a végeredmény azonban néha elkeserítő, olykor annyira izzadtságszagú, mint Bradley Cooper az egész film alatt. Egy 35 millió dollárból forgatott film esetében, amely már a nyitóhétvégén 44-gyel nyitott, s így ért el 277 milliós profitot a 2009-es év végéig, valahol törvényszerű, hogy folytatást kap. Részint több pénzből. A forgatókönyv tehát ugyanaz ismét, csak nagyobb léptékű: legénybúcsú Las Vegas helyett Thaiföldön, az esti sörözés filmszakadásba fut, az átmulatott/elfelejtett éjszakát pedig össze kell rakni, már csak azért is, mert megint eltűnt valaki, a mennyegző pedig mindjárt kezdődik. Eközben azért kapunk már autósüldözést, lövöldözést, meg nagytotált a bangkoki öbölben repesztő sportyachtról is.

 
A többi ugyanaz, mint korábban. Zach Galifianakis Alanként ugyanúgy gyökér, Bradley Cooper Phil szerepében megint adná a macsót, Ed Helms - az aktuális vőlegény - Stuként pedig még mindig lúzer fogorvos, aki furcsa dolgokba fut bele (a trailer és a film plakátja is elárulja, mi történik). Ami új, hogy Mr. Chow, a kínai maffiózó több szerepet kap, és érkezik egy új fiú, Stu sógora, akivel kapcsolatban nem spoilerezek nagyot, ha elárulom – eltűnik. Megkapjuk még csaomagban a Thaifölddel kapcsolatos szokásos vándortémákat, mint a buddhisták-majmok-transzvesztita örömlányok kombót, a vége pedig happy-end, s ezzel itt is a tessék-lássék forgatókönyv. Ettől még persze akad egy-egy jó poén a filmben, s az idei gyatra vígjátékfelhozatalból nem is lóg ki nagyon. Fontos megemlíteni, hogy Mel Gibson cameoja dugába dőlt, Liam Neesonét pedig kivágták a filmből, így újra előrángatták az első részben is feltűnő Mike Tysont. Az egykori bokszoló kicsit unalmasnak tetsző  újbóli megjelenése azonban mégis működik, szerezve számunkra néhány vidám pillanatot.

Egy valami biztos. Még jobban félek a hamarosan érkező, hasonló témát feldolgozó Koszorúslányoktól… Az is egy olyan bulinak ígérkezik, amin már mintha megjelentem volna egyszer, és nem akarok újra.

Másnaposok 2/ The Hangover Part II
Amerikai vígjáték
Gyártás éve: 2011
Rendező: Todd Phillips
Főszereplők: Zach Galifianakis (Alan Garner), Bradley Cooper (Phil Wenneck), Ed Helms (Stu Price)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2011. május 26.

 
nyomtat

Szerzők

-- Muchichka László --


További írások a rovatból

Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Prikler Mátyás: Hatalom
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés